Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya gitti cukurovagazetesi.com
İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze" öncelikli görüşme trafiğini yoğun biçimde sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde yapacağı görüşmelerde masada 3 kritik başlık olacak. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Başbakan Scholz ile görüşmelerinde İsrail’in Gazze’ye saldırıları, Türkiye-AB ilişkileri ve AB-Türkiye göç anlaşması en önemli başlıklar olacak.


Almanyaya son ziyaretini 2020 yılının ocak ayında gerçekleştiren Erdoğan, yaklaşık 4 yıl sonra Berlin’e yapacağı ziyarette Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Olaf Scholz ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde iki ülke ilişkileri tüm boyutlarıyla değerlendirilirken, güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde de bulunulacak. Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından olan Almanya ile 2022 yılında 45,2 milyar dolan olan ticaret hacminin 2030 yılında 50 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Görüşmelerde masaya yatırılacak 3 kritik başlıktan ilki İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddeti artan ve insan hakları ihlalleri içeren saldırıları olacak. Erdoğan, sivil ölümlerinin her geçen dakika arttığına dikkati çekerek, savaş suçları işleyen İsrail’in uluslararası mahkemelerde cezalandırılması yönünde çalışacaklarını vurgulayacak, ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanması için destek beklediğini dile getirecek.