MerMob üyeleri gündem maddelerini Başkan Seçer’e anlattı

MerMob üyeleri gündem maddelerini Başkan Seçer’e anlattı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Ağustos ayında resmi olarak kurulan Mersin Mobilya Sanayicileri İş İnsanları Derneği (MerMob) üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya gelerek, gündemlerine aldıkları konuları aktardılar. Dernek, sektöre ait birçok gündem maddesini ele aldı.


MerMob, Mersin'de mobilya sektöründe karşılaşılan sorunların çözümüne aracılık etmek ev ve ofis mobilya üreticilerinin, yan sanayicilerinin, tedarikçilerinin ve satıcılarının birlik beraberliğini sağlamak için kurulduğunu dile getirdi.                                                                    

‘’Mobilya kenti, mobilya üretim merkezi’’
Toplantının ana gündem maddesi ise, Mersin mobilyacılarının bir araya gelmesini sağlamak, Mersin'in mobilya sektöründe faaliyet gösteren firma üretimlerinin ülke ve uluslararası alanda tanıtılması ve Mersin’de üretim ve satış için bir ‘’mobilya kenti’ kurulması oluşturdu.
İç pazar ve ihracatı geliştirmeyi hedefleyen Mobilya Üretim Merkezi’nin oluşturularak, sektörün mobilya ve hammadde üreticilerini, tedarikçileri ve lojistikçileri bir araya getirmek, Derneğin uzun vadedeki ana konusunu oluşturduğu öğrenildi. 

‘’Mersin Limanı sektörel potansiyel’’
Dernek, Mersin Limanı'nın sektörel potansiyeline de değindi. Mersin Limanı’nın tüm dünyaya açılan bir kapı olduğunu vurgulanarak, Mersin Karayolları açısından da Doğunun, İç Anadolu’nun ve Akdeniz’in bağlantı noktasında bulunduğunu kaydetti. İmkanların mobilya sektörü açısından, Mersin’de bulunan üreticilerin değil Kayseri, Gaziantep gibi komşu şehirlerin faydalanmakta olduğu da kaydedildi. 
Ayrıca Dernek, 4 yıldır yapılamayan Mersin Mobilya Fuarı’nın tekrar yapılmasına öncülük ederek, yerelde mobilya perakendecisinin kendisini tanıtarak satışlarını artırmasını hedeflendiğini söyledi. Bunun için Yenişehir ve Büyükşehir Belediyelerinden gerekli desteği göstermelerini bekledikleri de aktarıldı.

‘’Mersin, Adana Havaalanı algısından kurtulacak’’
Çukurova Havaalanının faaliyete geçmesiyle bölgeye direkt uçuşla gelecek ihracatçıların sayısı artacağını aktaran Mersin Mobilya
 Sanayicileri İş İnsanları Derneği Derneği, yeni havaalanı ile daha önceden Adana Havaalanı algısıyla sıkıntı yaşayan Mersin’in, Uluslararası Çukurova Havaalanı ismiyle bu algıdan kurtulacağını kaydederken, bu isimle Çukurova Bölgesi daha da pekişeceğinin altını çizdi. Dernek; Çukurova Bölgesi’nin Marmara Bölgesinden sonra Türkiye’nin büyüyen ve güçlenen ekonomik alanı olduğunu söylerken, son olarak, ‘’Eğer havaalanının yakınına bir uluslararası büyük fuar merkezi ve ticaret merkezi yapılırsa, bütünleşik olmasa bile 75 km mesafede, Adana ve Mersin mobilya üretim merkezlerinin ihracatçıya tek seferde iki ayrı merkezden satın alma şansı sunması ile bölge çok daha cazip hale gelecektir.’’ ifadelerini kullandı.