Okul kantincileri de boykota destek veriyor

Okul kantincileri de boykota destek veriyor cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

İsrail’in Filistin’e yönelik zulmüne karşılık ülke genelinde başlatılan İsrail Ürünlerine Boykot çağırısına, okul kantincileri de destek veriyor.


Mersin Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Adem Yaşat, “Milli Eğitim Müdürü kurumumuzu aramadan bir gün evvel bizim paylaşımımız oldu. İstanbul Kantinciler Odası ve aynı zamanda Federasyon Başkanımız bir dilekçe hazırladı ve örneğini bize gönderdi. Biz de katılma kararı aldık” dedi.

“BAKANLIĞI BEKLEMEDEN KARAR ALDIK”

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Mersin Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Adem Yaşat, İsrail ürünlerine karşı başlatılan boykot ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının talimatını beklemeden karar aldıklarını belirterek, “Milli Eğitim Müdürü kurumumuzu aramadan bir gün evvel bizim paylaşımımız oldu. İstanbul Kantinciler Odası ve aynı zamanda Federasyon Başkanımız bir dilekçe hazırladı ve örneğini bize gönderdi. Biz de katılma kararı aldık. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı da, yazımızdan hemen bir gün sonra, Türkiye genelindeki tüm okul kantinleri, öğretmenevleri, yemekhaneleri, kamu kurum ve kuruluşlarının tamamını kapsayacak şekilde İsrail menşeili ürünlerin boykotunun yapılması çağrısını yaptı” diye konuştu.

“İSRAİL MENŞEİLİ ÜRÜNLERİ TESPİT ETTİK”

İsrail menşeili ürünlerin tespit edilip, kantincilere bilgilerin gönderildiğini anlatan Yaşat, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş aradı, acilen çağırdı. Yarım saatlik toplantının ardından, zaten yönetmelik gereği kola, cips satmadığımızı söyledik. Bu ürünlere ait birçok marka İsrail malı. Yoğurtlu, meyveli sütleri var. Hangi ürünler İsrail menşeili ise onların görüntülerini alıp ilgili arkadaşlara dağıttım. İl Milli Eğitim Müdürü, ‘Sizden bunu rica edecektik ama siz daha önce davranmışsınız, teşekkür ederiz’ dedi. Şimdi ara tatile girdik. Şimdi kantinci o yoğurtlu, meyveli ürünü alıyorsa almayacak, SÜTAŞ’tan alsın. Hatta artık Türk menşeili ürünleri dağıtacağım yavaş yavaş. ‘’2 buçuk litre kola alacağına 3 litre süt al, hem aynı para, hem doğal, hem faydalı” dedi.