Vekil Kocamaz’dan Mersin’in kamu yatırımları sorununa dair soru önergesi

Vekil Kocamaz’dan Mersin’in kamu yatırımları sorununa dair soru önergesi cukurovagazetesi.com
Şule İnan

İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a Mersin’e kamu yatırımları sorunlarına ilişkin gönderdiği ve süre dolumundan sonra dönüş önergelerine verilen yanıtların, kamuoyunu ne derece tatmin ettiği konusunda sosyal medya hesabından sorular sordu.


 Önergede şu ifadelere yer verildi:

‘’Mersin 2 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin 11 büyük ili durumdadır. İlimiz, vergi gelirleri bakımından 81 ilimiz arasında 2021 yılında 7. sırada, 2022 yılında da 6.sırada yer almıştır. Her bakımdan ekonomiye önemli katkılar sağlanmaktadır. Bütün bunlara rağmen, kamu yatırımları konusunda Mersin ne yazık ki önemli sorunlar yaşamaktadır. Yıllardır aktarılan yetersiz kaynaklar nedeniyle, Mersin’de bazı kamu yatırımlarını ya tamamen durdurmuş ya da durma noktasına gelmiştir. Bu kapsamda, verilen sözlere rağmen bazı kamu yatırımları hizmete açılmamıştır.

Bu bilgiler ışığında;

Bakanlık olarak Mersin’de toplam kaç adet kamu yatırımı projesi yürütülmektedir? Bu yatırımlar içinde tarihinde ve söz verildiği halde tamamlanmayan toplam kaç adet yatırım projesi bulunmaktadır?

Bu kamu yatırımı projelerinin karakteristik özelliği ve ilçelere göre dağılımı, hangi şekildedir? Projelerin başlama ve bitiş tarihleri nedir?

Yeni ve eski kamu yatırımlarının her birisi için ayrı ayrı proje tutarı ne kadardır?

Bakanlık olarak 2023 yılı içinde Mersin’de hizmete açmaya düşündüğünüz kamu yatırımları var mıdır? Var ise, bu kamu yatırımları hangi yatırımlardır?’’

Bakanlık; yazılı soru önergesine cevap olarak, ‘’TBMM Meclis İçtüzüğü’nün 99’uncu maddesi gereği ekte cevaplanmıştır’’ şeklinde yanıt verdi.