İYİ Parti'den bir istifa haberi daha

İYİ Parti'den bir istifa haberi daha cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

İYİ Parti’de istifa kervanına bir kişi daha eklendi. İYİ Parti eski Milletvekili Aytun Çıray’ın açıklamasına göre, Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale de partiden istifa etti. Kale istifa dilekçesinde Genel Başkan Meral Akşener’i eleştiri yağdırdı.


14-28 Mayıs seçimlerinde PKK'nın da içinde yer aldığı koalisyona dahil olan ve CHP ile büyük sürtüşme yaşayan İYİ Parti'de sular durulmuyor.Bu bağlamda Genel Başkan Meral Akeşener'e sert eleştiriler eşliğinde istifalar peş peşe geliyor.Son olarak Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale de partiden istifa etti.İstifa haberini İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili Milletvekili Aytun Çıray sosyal medya hesabı "X" üzerinden duyurdu.

ÇIRAY: TEK TEK AYRILIYORLAR

Dr. Aytun Çıray, paylaşımda "Demokrasi mücadelesi için bir araya gelenler tek tek ayrılıyorlar. Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi dostum Sn. Cahit Kale de İYİ Parti'den istifa etti" ifadelerine yer verdi.

Kale, istifa dilekçesinde, "Yaklaşan Genel Yerel Seçimleri ile ilgili beyanları benim siyasi anlayışıma uygun düşmediği için Genel Merkez yöneticilerin aldıkları politik tavrın partiye zarar vereceğine olan inancım gereği İYİ Parti İYİ Parti Ankara İli Çankaya İlçe Başkanlığındaki üyelik ile partideki tüm görevlerimden 13.11.2023 tarihi itibari ile kendi rızamla istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

.