Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için kutlama mesajı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için kutlama mesajı cukurovagazetesi.com
İHA

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Cumhuriyet’imizin 100. yılına ulaşmanın sevincini, gururunu yaşarken; inanıyoruz ki ezeli değerlerimiz, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarından devraldığımız emanetimiz her daim emin ellerde yaşatılacak, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı Türk asrı olacaktır" dedi.


Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadeleyle başkaldırdığını vurgulayarak, Mustafa Kemal komutasında paha biçilemez bir kurtuluş mücadelesine atıldığını hatırlattı.

Türk milletinin ülke bütünlüğüne musallat olanlara, dış güçlerin taşeronluğunu yapanlara ve ihanetlere kucak açanlara tahayyül edemeyecekleri bir karşılık vererek muazzam bir zafer edildiğini aktaran Geylan, "Kurtuluş zaferinin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetle taçlandırılması ise emperyal emellerin ilelebet toprağa gömülmesini sağlayarak, Türk milletinin müreffeh yarınlara, muasır hedeflere ulaşmasının yapı taşı oldu" dedi.

 

"Türk milleti yorulmadan gösterilen hedeflere hiç durmadan yürümeye devam edecektir

Geylan, Cumhuriyet'in Türk milletinin yakasına taktığı olağanüstü bir şeref nişanesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Aziz şehitlerimizin kanıyla çizilen topraklarımız üzerinde ışıldayan Cumhuriyet'imiz zannedilenden çok daha güçlüdür, dirençlidir, diridir. Bu bilinçle Cumhuriyet'in gölgesi altında büyüyor, Cumhuriyet'in var ettiği özgürlüğe, çoğulcu demokrasiye, milli egemenliğe sımsıkı sarılıyoruz. Cumhuriyet değerlerini kuşanan bizler de tıpkı Büyük Atatürk gibi cumhuriyet yandaşıyız. Şanlı mazimizin kudretinden ilham alan, kurtuluş mücadelesini mıh gibi aklında tutan, Cumhuriyet ilkelerini özümsemiş asil, erdemli Türk milleti; Cumhuriyet'imize layık olmak ve ideallerimizi daha yükseğe taşımak için tökezlemeden, yorulmadan gösterilen hedeflere hiç durmadan yürümeye devam edecektir."

"Cumhuriyet'in 100. yılını ellerimiz yorulmadan alkışlarken; hala Cumhuriyet değerleri ile kavgalı olan hatta Cumhuriyet'i yıkmaya yönelik komplolar geliştiren, Atamızı itibarsızlaştırmaya çalışan birtakım mahfiller varlığını sürdürmektedir" diyen Geylan, bunun Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü ve ilelebet payidar olması için verilen mücadelesi olduğunu dile getirdi.