Kış, emeklilerin sorunlarına dikkat çekti

Kış, emeklilerin sorunlarına dikkat çekti cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel çalışmayan emeklilere verilecek ikramiye hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, emeklilere ilk defa ayrımcılık yapıldığını belirtti. Kış, emeklilerin geçinemediği için çalışmak zorunda olduğuna vurgu yaparak, “Emekliler için bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılması gurur duyulacak değil, utanç duyulacak sonuçtur. Acaba bu kadar emekli niçin çalışmak zorunda sorgulamadınız” dedi.


“EMEKLİ NİÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDA SORGULAMADINIZ”

Tek sefere mahsus emekli ikramiyesinde çalışan ve çalışmayan emekli diyerek ayrım yapılmasının yanlış olduğunu belirten Kış, “Emeklilerimizin 5 bin TL ödemesine Sayın Cumhurbaşkanı Ak Parti Kongresinde emeklileri 21 yıldı enflasyona ezdirmediğine iddia etti. Daha sonra da ekranların karşısına çıkıp emekliye müjde diye çalışan çalışmayan ayrımı yaparak tek seferlik 5 bin TL’lik ödenek dedi. Yoksulluk sınırının 43 bin 443 TL, açlık sınırın 13 bin 334 TL olduğu bir ülkede sadece çalışmayan emekliler için bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılması gurur duyulacak değil, utanç duyulacak sonuçtur. Acaba bu kadar emekli niçin çalışmak zorunda sorgulamadınız” ifadelerini kullandı.

“İKRAMİYE ÖNERİMİZ REDDEDİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partisin emeklilere 15 bin liralık ikramiye teklifinin reddedildiğini vurgulayan Kış, “Komisyonda Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm emeklilere 15 bin TL ödeme yapılmasıyla ilgili önerimizi reddettiniz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böylesi bir ayrımcılık yapıldı” dedi.