Pehlivan, Avrupa Triatlon Kupası Yenişehir Ödül Törenine katıldı

Pehlivan, Avrupa Triatlon Kupası Yenişehir Ödül Törenine katıldı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Vali Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Avrupa Triatlon Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Avrupa Triatlon Kupası Yenişehir Ödül Törenine katıldı.


Daha önce ulusal düzeyde organize edilirken 2022 yılında Avrupa Triatlon Federasyonunun iş birliğini de alarak uluslararası hüviyet kazandırılan ve bu yıl Yenişehir İlçemizde Avrupa Triatlon Kupası Yenişehir adıyla ikincisi düzenlenen yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerini veren Vali Pehlivan tören sonunda basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasında; “Öncelikle 26 ülkeden gelen 300 civarında sporcumuza, Mersin İlimize hoş geldiniz diyorum. 2022 yılına kadar ulusal düzeyde yapılan Triatlon Şampiyonası geçen sene ve bu sene Avrupa Triatlon Kupası- Yenişehir Mersin başlığıyla yapılıyor. Bu şampiyonanın uluslararası düzeyde yapılması İlimiz açısından ziyadesiyle sevindirici bir durumdur.

Mersin İlimiz, pek çok sektörde birçok yönüyle ön plana çıkan güzel Türkiye'mizin güzel bir İlidir. İlimiz tarımı, sanayisi, ticareti, lojistiği, turizmiyle ön planda iken altyapısıyla, tesisleriyle ve her geçen gün artan sporcu sayısıyla tam bir spor şehridir. Özellikle de 2013 yılında Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmış olmanın da getirmiş olduğu bir farkındalık ve bütün sporcularımıza katmış olduğu değerler ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, “Sporu tabana yayıyoruz” anlayışıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tesisleşmeye vermiş olduğu ağırlık İlimizde de yapılan yatırımlarla kendini göstermiştir. Bugün itibariyle 80’i Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde olmak üzere 100’ün üzerinde spor tesisimiz bulunmakta ve bu tesislerde sunulan imkanlardan binlerce sporcumuz ve sporseverimiz faydalanmaktadır.

Triatlon; yüzmeyle başlayıp, bisikletle devam eden ve koşuyla finali yapılan üç atletizm branşının bir araya geldiği bir spor dalıdır. 300 civarında sporcunun katılımıyla Mersin İlimizde Yenişehir Belediyesi'nin destekleriyle hem Türkiye Triatlon Federasyonu'nun hem de Avrupa Triatlon Federasyonu'nun iş birliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla böyle bir organizasyon gerçekleşti. Bu organizasyon içerisinde Türk sporcularımızın olması bizi ayrıca sevindiriyor. Branşında birinci olan Selinay Tuğçe Kır kardeşimiz bir ilki gerçekleştirip bayrağımızı göndere çektirerek, İstiklal Marşımızı uluslararası seviyede olan bir yarışmada okutarak göğsümüz kabarttı ve bizi gururlandırdı. Bu yıl, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılının coşkusunu yaşamaktayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Türkiye Yüzyılı’na adım atarken devlet ve milletçe her alanda daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte sporun da ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Gerek bireysel sporlarda gerek takım sporlarındaki elde edilen başarılar bütün ülkemizin, hepimizin göğsünü kabartmakta, gururlandırmaktadır. Mersin İlimizde lisanslı sporcu sayımız 60 branşta 200 bine yaklaştı. Triatlon da üç branşı bir arada bulundurması hasebiyle dikkat çekici bir spor dalıdır. Ben inanıyorum ki bu branşta,bugün altın madalya alan Sevilay Tuğçe gibi başarılı sporcuların çıkması, ülkemizde çok daha yaygın hale gelmesine vesile olacaktır. Mersin olarak bu uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmış olmaktan mutlu ve memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şampiyonaya değişik ülkelerden gelip dereceye giren, katılım sağlayan bütün sporcuları ayrı ayrı tebrik ediyorum. Katkı ve desteklerinden dolayı Yenişehir Belediyesi'ne, Türkiye Triatlon Federasyonuna, Avrupa Triatlon Federasyonu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.