Toros üniversitesi aşçılık programı öğrencileri Adana Lezzet Festivali’nde

Toros üniversitesi aşçılık programı öğrencileri Adana Lezzet Festivali’nde cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Adana Valiliği ev sahipliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 6-8 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetin 100. Yılında 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Adana’nın yerel mutfağını ve eşsiz tatlarını misafirleri ile buluşturdu.


Adana Lezzet Festivali'nde Toros Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerinden İhsan Duru, Büşra Kaya, Sude Naz Uzunaslan, Murat Yatçı, Kutay Kutluay ve bölüm hocaları geleneksel mutfak kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla festivalde yerini aldı. Festival alanına Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelenler Adana lezzetlerini tadarken, çeşitli etkinliklerde de eğlenceli vakit geçirdi.

Yoğun rekabetin olduğu “Genç Şefler Yarışıyor” etkinliği kapsamında Aşçılık programı öğrencilerinden Murat Yatçı, Sude Naz Uzunaslan ve Büşra Kaya grup yarışmasında duayen şef “Fatma Çıkla Özel Ödülü”nün sahibi olurken, bireysel şefler kategorisinde Kutay Kutluay üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Etkinlik kapsamında açıklama yapan Aşçılık Programı Öğr. Gör. Uğurcan Metin, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivalinde her sene olduğu gibi bu senede Toros Üniversitesi Aşçılık programı olarak katıldık. Öğrencilerimiz özverili çalışmaları sonucu “Fatma Çıkla Özel Ödülü”nü ve Bireysel Şefler kategorisinde üçüncülük ödülünü kazandılar, öğrencilerimizle gurur duyuyorum. 27-28-29 Ekim tarihlerinde Kayseri’de düzenlenecek olan Kayseri Gastronomi Günleri Yemek Yarışması’nda da üniversitemizi aşçılık programı olarak temsil ederek dereceler getirmeye devam edeceğiz” dedi.