Başarır CHP Mersin İl Kongresine katıldı

Başarır CHP Mersin İl Kongresine katıldı cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Mersin İl Kongresine katılan CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Mersin Milletvekili Gülcan Kış CHP 38. Olağan Mersin İl Kongresine katıldı. Başarır, "Mersin’i tekrar ama büyük bir farkla kazanacağız" dedi.

"Mersin'i tekrar kazancağız"

Kurultay sürecine gittiklerini ifade eden Başarır, "Sayın Belediye Başkanım dedi ki, ‘Bir an önce Mersin’e, yerele, yerel seçimlere odaklanmalıyız.” Hiçbirinizin şüphesi olmasın. Mersin’i tekrar ama büyük bir farkla kazanacağız. Kurultayda birden fazla aday var. Buda bizim patimizin kalitesini ortaya koyuyor. Bunlar bizim partimizin demokrasiye, parti içi hukuka olan saygısının sonuçlarıdır" şeklinde konuştu.

"Birbirimize hoşgörülü olmak zorundayız"

Her şeyden önce Mustafa Kemalciyiz diyen Başarır, "Ata'mızın kurduğu partide mücadele ediyoruz. Onun kurduğu bu partide mücadele veriyoruz. O da her zaman daha fazla demokrasi, çok seslilik, çok partili hayata da bu yüzden geçti, partiyi bu yüzden kurdu. O yüzden birbirimize karşı hoşgörülü olmak zorundayız. Parti bölünür mü? Hayır. Bu parti kurucu liderini kaybetti bölünmedi. İsmet Paşa gitti bölünmedi. Bülent Ecevit gitti bölünmedi. Deniz Bey gitti bölünmedi. Çünkü biz kişiler değil, ilkelerin, altı okun, bir tarihin partisiyiz" ifadelerine yer verdi.