“Birlikte hareket edersek çözemeyeceğimiz sorun kalmaz”

“Birlikte hareket edersek çözemeyeceğimiz sorun kalmaz” cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 13 No’lu Ulaşım Araçları İmalat Satış ve Onarımı Meslek Komitesi, sektörde çırak ve ara eleman bulma noktasında yaşanan sıkıntının çözümlenmesine yönelik ‘Eğitim Projesi Paydaşlar İstişare Toplantısı’ gerçekleştirdi.


MTSO 13 No’lu Komite Üyeleri, hazırladıkları ‘Otomotiv İmalat ve Tamiri Sektöründe Çıraklık Bilinçlendirme ve İşletme Yönetimi Projesi’ni geliştirerek tabana yaymayı hedefliyor.

Başta otomotiv sanayisi olmak üzere sanayide çırak ve ara eleman bulunabilmesi için neler yapılabileceği ve eğitim sisteminde yapılması gereken düzenlemeden ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekliliğine, işletmelerin izlemesi gereken yoldan sektörün cazibesinin artırılması adına neler yapılması gerektiğine kadar birçok konu ele alındığı toplantıda oda başkanları komite ile bu konudaki görüş ve tecrübelerini paylaştı.

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, “Fikirlerinizle sağladığınız katkılar bizler için çok değerli. Birlikte hareket edersek çözemeyeceğimiz sorun kalmaz” ifadelerini kullandı.

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’ın başkanlık ettiği toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan, Mersin Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Kabaali, Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıalp, Mezitli Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kocaoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Özel Kalem Müdürü Kadir Tozlu ile Komite Üyeleri katıldı.