Mersin Valisi Pehlivan, ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası’ turnuvasına katıldı

Mersin Valisi Pehlivan, ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası’ turnuvasına katıldı cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mersin’in ev sahipliğinde, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) koordinasyonluğunda gerçekleşen “6. Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup)” madalya törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’da katıldı.


1-3 Eylül tarihlerinde Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) koordinasyonluğunda, Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanlığı (TCF) ve Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde, Mersin Cimnastik Salonu’nda yapılan turnuvada milli sporcu Ahmet Önder’e madalyası Pehlivan tarafından verildi.

25 ülkeden 97 sporcunun katıldığı ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası’ müsabakalarında 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile milli sporcular turnuvaya damga vurdu.

Erkekler yer aleti ve barfiks alanlarında Ahmet Önder ve kadınlar yer aletinde Sevgi Seda Kayışoğlu altın madalya; erkekler halka aletinde Mehmet Ayberk Koşak ile kadın atlama masasında ve yer aletinde Bengisu Yıldız gümüş madalyanın sahibi olurken, kadınlar atlama masasında Ceren Biner ve Erkekler paralel bar aletinde Ahmet Önder bronz madalyanın sahibi oldu. Önder'e madalyasını Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan takdim etti.

Mersin Artistik Cimnastik Dünya Kupası madalya törenine; Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Kıbrıs Cimnastik Federasyon Başkanı Hasan Sabsızoğlu, Mersin, Bolu ve Adana Gençlik ve Spor İl Müdürleri, Cimnastik Federasyonunun yetkilileri katıldı.