MEÜ, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açıyor

MEÜ, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açıyor cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Mersin Üniversitesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, lisans mezunu adaylar için, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açıyor.


Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için toplam 762 kişilik kontenjan belirlendi.

Pedagojik Formasyon Eğitimi için, Mersin Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin yüzde 60’ı, açık öğretim fakültesi dahil diğer üniversitelerden mezun olan öğrencilerin yüzde 40’ı kontenjana dahil edilecek.

Adaylar transkript not ortalamalarına göre belirlenecek

Eğitim programına başvuran adaylar için, kontenjana göre transkript not ortalamasına dikkat edilerek en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapılacak. Sıralama da puan eşitliği olması halinde mezuniyet yılı en eski olan aday veya adaylara öncelik verilecek.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı başvuruları, adaylar Mersin Üniversitesi Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi üzerinden online yapılacaktır.

Başvurularla ilgili detaylı bilgi edinmek için adaylar Mersin Üniversitesi web sayfası üzerinden ilgili linke tıklayarak bilgi edinebilecekler.