2 ADET KANTİN / KAFETERYA KİRALAMA İŞİNE AİT İHALE İLANI

2 ADET KANTİN / KAFETERYA KİRALAMA İŞİNE AİT İHALE İLANI cukurovagazetesi.com


T.C.
TARSUS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
2 ADET KANTİN / KAFETERYA KİRALAMA İŞİNE AİT
İHALE İLANI

Tarsus Üniversitesi Merkez Kampüsünde bulunan ve aşağıda özellikleri belirtilen 2 (iki) adet Kantin/Kafeterya yeri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45’inci maddesi kapsamında Açık Teklif Usulü ile kiraya verilecektir. 
1-  İhale konusu işin niteliği, yeri ve miktarı aşağıdaki tabloda ayrıntılı olarak belirtilmiştir.
2- Kira şartnameleri mesai saatleri içerisinde Tarsus Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı-Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak-Tarsus/MERSİN adresinde bedelsiz olarak görülebilir. Ancak ihaleye teklif verecek olanların; kira şartnamesi ve eklerini satın alması zorunludur. 
3- Her bir Kantin/Kafeterya ihalesi için Şartname bedeli 200,00-TL’dir. (Bir adet kantin/kafeterya ihalesine iştirak edecekler 1 adet şartname bedeli olarak 200,00-TL, İki adet kantin/kafeterya ihalesine iştirak etmek isteyenler ise 2 adet şartname bedeli olarak toplamda:400,00-TL yatırmaları gerekmektedir.)
4- İhale “Tarsus Üniversitesi Merkez Kampüs B Blok Zemin Kat Konferans Salonu-Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak-Tarsus/MERSİN” adresinde yapılacaktır. İhale gün ve saatleri aşağıda belirtilmiştir.

KİRALANACAK YER VE ALANI
KİRA
SÜRESİ
TAHMİNİ
KİRA BEDELİ
(KDV HARİÇ
BİR YILLIK)
GEÇİCİ
TEMİNAT
TUTARI (%3)
İHALE TARİHİ VE GÜNÜ İHALE SAATİ
Tarsus Üniversitesi Merkez Kampüs
B Blok Zemin Katta bulunan Kantin/
Kafeterya Alanı - (261,47 m2 kapalı,
213 m2 açık teras alanı
olmak üzere toplam:474,47 m2)
3 (Üç) Yıl 183.985,00-TL 5.519,55-TL 04.09.2023 Pazartesi günü 10:00
Tarsus Üniversitesi Merkez Kampüs
Rektörlük Binası Konferans Salonu
Arkasında bulunan Kantin/
Kafeterya (Göl Kafe) – (53,4 m2 kapalı,
239,6 m2 açık alanlı olmak üzere toplam:293 m2)
3 (Üç) Yıl 86.600,00-TL 2.598,00-TL 04.09.2023 Pazartesi günü 14:00
 

5- İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler:
a) Yasal yerleşim yerini gösterir belge (gerçek kişilerde ikametgâh belgesi, tüzel kişilerde idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret veya Sanayi Odasından ihalenin yapılmış olduğu yılda alınmış sicil kayıt belgesi),
b) Tebligat için Türkiye’de adres gösterilmesi ve irtibat için telefon veya varsa faks numarası ile elektronik posta adresi beyanı. (Şartname ekinde verilecek EK-2 “tebligat için adres beyanı” belgesi doldurulup teklif dosyasıyla beraber verilecektir.)
c) Tüzel kişilerde vergi kimlik beyanı veya vergi levhası fotokopisi, gerçek kişilerde Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Nüfus Cüzdanın aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.)
d) Mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odasına kayıtlı olduğuna dair ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösterir noter tasdikli imza beyannamesi,
f) Tüzel kişi olması hâlinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması hâlinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
g) Vekâleten ihaleye katılma halinde; vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
h) Kira şartnamesinin satın alındığına dair belge veya dekont. Şartname bedeli Tarsus Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının TR73 0001 0002 3886 8454 6950 01 No.lu IBAN hesabına katılımcının kimlik numarası/vergi numarası belirtilerek yatırılacaktır.
i) Geçici teminatın yatırıldığına ilişkin belge veya dekont. (Banka Mektubu olması halinde süresiz olmalıdır. Geçici Teminatı Nakit olarak yatırmak isteyenler Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Ziraat Bankası Tarsus Şubesi nezdindeki TR73 0001 0002 3886 8454 6950 01 No.lu IBAN hesabına istekli bilgileri ve teklif verilen yer belirterek yatırabilirler.)
j) Sabıka kaydı olup olmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan ihale tarihinden en fazla 30 gün öncesine ait Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydını gösterir “Adli Sicil Belgesi” (Gerçek kişi ise kendisinin, tüzel kişilik ise ortaklarının tümüne ait Adli Sicil Belgesi ibraz edilecektir). Alınan bu belgede “Adli Sicil Kaydı” veya “Adli Sicil Arşiv Kaydı” var ise o kayıtlara ilişkin mahkeme kararı da eklenecektir. Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından yoksun bırakılanlar ihalelere katılamazlar.
k) İhale tarihinden en fazla 15 gün öncesine ait “vergi borcu olmadığını” gösterir belge,
l) İhale tarihinden en fazla 15 gün öncesine ait “SGK prim borcu olmadığını “gösterir belge,
m) Bağlı bulunduğu meslek veya esnaf odasından, İhale tarihinden en fazla 30 gün öncesine ait alınmış olan ihaleden men yasağı olmadığına dair belge,
n) Gerçek kişiler için Ticaret/Sanayi Odası veya MEB onaylı Kantincilik alanında alınmış “Ustalık Belgesi”, tüzel kişiler için ihalenin yapılacağı yıl içerisinde alınmış ve geçerlilik süresi sona ermemiş olan faaliyet alanının büfe, kantin, kafeterya, pastane işletmeciliği, sosyal tesis ve benzerlerinden en az birini içeren Faaliyet Belgesi. 
o) İşin yapılacağı yeri ve çevresini gezmek, inceleme yapmak; teklifini hazırlamak ve taahhüde girmek için gerekli olabilecek tüm bilgileri temin etmek isteklinin sorumluluğundadır. İsteklilerin veya temsilcilerinin işin yapılacağı yeri (kantin/kafeterya alanlarını) gezmelerine ve görmelerine İdarece izin verilecektir. İstekliler ihale dokümanı ekindeki YER GÖRME belgesini (Ek-3) imzalayarak teklif dosyaları ile birlikte sunacaklardır. Yer Görme belgesini teklif dosyasında sunmayan isteklilerin teklifleri kabul edilmeyecektir.
p) İstekli hakkında Tarsus Üniversitesi Hukuk Müşavirliği’nden alınacak Üniversitemiz ile ilgili yasal ve hukuki takibat olmadığını gösterir belge.
q) Tevdi edilen belgeler asıl veya suretleri kurumumuzdan ya da noterden tasdikli olmak zorundadır. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale saatinden önce, aslını idareye göstermek suretiyle yine İdare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini ihale dosyalarına/zarflarına ekleyebilirler. Ancak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9’uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “aslının aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir.
6- İstenilen belgeleri içeren zarf, ihale saatine kadar Tarsus Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına verilebilecektir. İhale saatine kadar idareye ulaşmayan zarflar değerlendirmeye alınmayacaktır. 
7- Kiraya verilecek taşınmazlarla ilgili her türlü vergi, resim ve harç kiracıya aittir.
8- Kiraya verilecek taşınmazlarda ihale bedelinin %20’si oranında KDV alınır.
9- İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İLAN OLUNUR-16.08.2023