Gültak, Mersin halkı ile buluştu

Gültak, Mersin halkı ile buluştu cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, dün Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi’ni, Çilek Mahallesi’ndeki kültür ve sanat evlerini ve Çankaya İlkokulu’nu ziyaret etti.


Gültak gerçekleştirdiği ziyaretlerle, Mersin bölge halkı ile kaynaşarak, sohbetlerine iştirak etti.

Akdeniz’de birden çok noktayı ziyaret eden Gültak, vatandaşla görüştü

İlk olarak Mersin Cem Evi’ni ziyaret eden Gültak, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Dede Hasan Kılavuz ve şube yönetimi ile bir araya geldi.

Gültak ikinci durağı olan, Çilek Mahallesi, kültür ve sanat evlerinde okuma yazma kursuna gelen vatandaşlarla konuştu. Burada 39 yaşında okur-yazar olan Remziye Fidan ile kızı Kevser ile birlikte kurstaki diğer kadınlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Gültak, okuma yazma kursuna yaptığı ziyareti, “Bu evlerimizde açtığımız okuma yazma kursları, arkasında down sendromlu kızı için 39 yaşında okuma yazma öğrenen Remziye Hanım gibi pek çok hikaye barındırıyor. Kurslarımız ile her yaştan vatandaşımız okur yazar oluyor” sözleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

Gültak, Çilek Mahallesi’nden ayrılmadan evvel kültür ve sanat evlerindeki dama oynayan mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek vatandaşların oyunlarına eşlik etti.

Vatandaşlarla iç içe olan Gültak, bir sonraki durağı olan Yeşilçimen Mahallesi’nde, Akdeniz Belediyesi’nin düzenlediği Kur’an Kurslarına katılan kız çocuklarıyla sohbet etti.

“Benim de bir öğrencisi olduğum, her sırasında her köşesinde çocukluğumdan bir hatıra barındıran, ancak 17 yıldır atıl durumda bırakılan Çankaya İlkokulu’nda restorasyon projeleri bitme aşamasına geldi” diyen ve son olarak ziyaretini Çankaya Anaokulu olarak yeniden kentin hizmetine sunulacak Çankaya İlkokulu’na yapan Gültak, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.