Büyükşehir, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi gerçekleşti

Büyükşehir, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi gerçekleşti cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos ayı Olağan Mecis Toplantısı 2. birleşimi, CHP Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç başkanlığında toplandı.


Kongre ve Sergi Sarayı çok amaçlı salonda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'i vekaleten Boltaç'ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantı gündeminde komisyonlara havale edilen 17, birimlerden gelen 1 ve gündem dışı ek 1madde olmak üzere toplamda 19 madde görüşülerek meclis üyelerince kabul edildi.

Tanrıverdi: 'Şimdi revizyon çağı Akdeniz'de'

Meclis komisyonlarının incelediği, Akdeniz Belediyesi'nin 6 Mart 2023 tarihli, 34 sayılı kararıyla Akdeniz İlçesi mülga Yenitaşkent Belediyesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, plan notu değişikliği teklifi meclis üyelerinin oylamasına sunularak kabul edildi.

HDP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, gündem maddesinin okunasının akabinde meclis üyelerinin oylarına sunulmadan evvel söz alarak, konunun aceleye getirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Dönemin Yenitaşkent Belediyesi Meclisi'nin 2001 yılında tarım alanları niteliği taşıyan, kesimlerle ilgili bir plan notu koyduğunu ve 22 yıl boyunca bu plan notunun herhangi bir değişikliğe uğramadığını belirten Tanrıverdi, 'Şimdi revizyon çağı Akdeniz'de' sözleriyle, bölgede 1/1000 ölçekli revizyon çalışmalarının yapıldığını vurguladı.

'Yeniden iade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz'

Tanrıverdi, meclis komisyonlarının genellikle 3 gün içinde çalışmalarını sürdürdüğünü, bu sürenin ise Yeşilkent Belediyesi imar alanı için yeterli olmadığını, 'Aciliyeti olmamasına rağmen sayın başkanın bu konuyu re'sen getirip, geçirmesinin doğru olmadığını, yeniden iade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz' diyerek aktardı.

Akdeniz Belediyesi Meclis Komisyonlarının olağanüstü şekilde çalıştığını ancak 3 günlük sürenin yeterlim olmadığını söyleyen Tanrıverdi, 'Bu konuyu da bir sonraki komisyon çalışmalarında ele alacağımızı ifade etmemize rağmen sayın başkan bunu re'sen getirdi. Bu nedenle ben olumsuz oy kullanacağımı ifade etmek istiyorum, teşekkür ederim' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Meclis, Çiftlikköy Mahallesi'ni bir sonraki toplantı gündemine aldı

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında 'Komisyonlara havale edilen konular' başlığı içinde yer alan Mersin'in Yenişehir İlçesi'ne bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nin yeni açılan, aksı uzatılan, iptal edilen ve ismi değişen cadde ve sokak isimlerinin verilmesine ilişkin komisyon tarafından kabul edilen gündem maddesi meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Boltaç, Çiftlikköy Mahallesi ile ilgili gündem maddesinin üçte iki çoğunluk gerektirdiğini ve bu çoğunluk sağlanamadığını belirterek, meclis üyelerinin de kabul oyuyla konuyu bir sonraki toplantı gündemine aldı.