Gültak: ‘Hem Akdeniz’in hem Mersin’in çehresi değişecek’

Gültak: ‘Hem Akdeniz’in hem Mersin’in çehresi değişecek’ cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Akdeniz Belediyesi, Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 2. Etap TOKİ Konutları yapım çalışmaları için hızla yıkama başladı.


Mersin’in Akdeniz İlçesine bağlı Çay Mahallesi’nde, ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında TOKİ konutlarının ilk etabını tamamlayan Akdeniz Belediyesi, ikinci etap için yıkım çalışmalarına hızla başladıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

‘Modern bir yaşam alanı yükselecek’

Mersin doğu girişindeki çarpık ve çirkin yapılaşmanın çalışmaların tamamlanmasıyla ortadan kalkacağının belirten Akdeniz Belediyesi, “Hem Çay Mahallesi’ne hem Akdeniz’e hem de Mersin’e yakışan yeni parkların, oyun alanlarının ve yeni caddelerin olduğu modern bir yaşam alanı yükselecek” ifadesine yer verdi.

Kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında yapımı tamamlanan konut ve iş yeri anahtarlarının, hak sahibi vatandaşlara telim edildiğini, Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, şu sözlerle sosyal medya hesabından duyurdu, “Çay Mahallesi'nde tamamladığımız ve anahtar teslimini gerçekleştirdiğimiz 1.Etap TOKİ Konutları'nın ardından 2.Etap için de yıkım çalışmalarına başladık. Çalışmalar bittiğinde yeni parklara, oyun alanlarına ve caddelere sahip olan yepyeni modern bir yaşam alanı yükselecek. Hem Çay Mahallesi'nin hem Akdeniz'in hem de Mersin'in çehresi değişecek”