Kocamaz: 'Çimento Fabrikası konusundan oldukça muzdaripler'

Kocamaz: 'Çimento Fabrikası konusundan oldukça muzdaripler' cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Mersin’in Tarsus İlçesi Yanıkkışla, Yamaçlı, Çokak, Karaharnuplu, Çavuşlu, Durak ve Koçmarlı mahallerinin bulunduğu mevkiinde yapılmak istenen çimento fabrikasına tepki gösteren Tarsus halkına, İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz bölgeye gelerek destek verdi.


Çimento fabrikası yapılması planlanan bölgede, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte gösterdikleri tepkiler ve duyarlı kamu personelleri sayesinde ÇED raporunun olumsuz sonuçlandığı bölgede mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediklerini belirten Kocamaz, “Yanıkkışla ve Çokak Mahalelerimizde halkımızla sohbet ettik. Dertlerini dinledik. Sıkıntılarına ortak olduk. Her yerde olduğu gibi dertler sıkıntılar çok büyük” dedi.

“Bu işin engellenmesi konusunda destek bekliyorlar”

Vatandaşların tüm dertlerinin yanı sıra çimento fabrikası konusunda oldukça muzdarip olduklarını belirten Kocamaz, “Şayet o fabrika buraya yapılırsa çok rahatsız olacaklarını, olası çevre katliamı yüzünden baba ocağı olan köylerini terk etmek zorunda kalacaklarını dile getirerek, bu işin engellenmesi konusunda destek bekliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Konuya dair hassasiyetle yaklaştıklarını, TBMM’de ve diğer platformlar da konuyu dillendirerek, karşı çıktıklarını aktaran Kocamaz, “Konunun hassasiyetini bildiğimiz için başta Tarsus ve Mersin’li hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm çevre kuruluşlarını, Siyasi Partileri ve sivil toplum örgütlerini göreve ve bu çimento fabrikasının buraya yapılmaması için ortak mücadeleye davet ediyorum” sözleriyle konunun önemine dikkat çekti.

Tarsus halkının mücadelesine İyi Parti’nin yanı sıra Mersin Çevre Platformu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus Emek Partisi İlçe Örgütü, Mersin Emek Partisi il yöneticileri ve Türkiye İşçi Partisi Mersin il yöneticileri de destek veriyor.