Kocamaz, “Demokrasimizi geliştiremeyiz”

Kocamaz, “Demokrasimizi geliştiremeyiz” cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Dün, Akbelen Ormanı için olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu sonrasında açıklamalara bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz reddedilen önergeye tepki göstererek, “Bu yanlış anlayışı inatla devam ettirerek demokrasimizi geliştiremeyiz” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin talebi üzerine TBMM Genel Kurulu dün saat 15.00’te olağanüstü toplanırken gündem maddesi ise Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda yaşanan olaylar oldu.

“Demokrasi, uzlaşma rejimidir”

Toplantıda CHP’nin önergesi reddedilirken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kocamaz, Meclis çoğunluğu nedeniyle iktidarın genel görüşme talebini reddedildiğini belirterek, “Bunun adı demokrasi olamaz. Demokrasi, doğru da olsa muhalefetten gelen her öneriyi, bizim Meclisteki sayımız daha fazla diyerek reddetmek anlamına gelmez. Demokrasi, uzlaşma rejimidir. Biliyorsunuz ki, TBMM şu anda tatilde ve Milletvekilleri kendi seçim bölgelerine dağılmış durumda. Dünkü toplantıya da herkes, bölgelerindeki çalışmaları ya da tatillerini keserek, fedakarlık yaparak geldiler” ifadelerine yer verdi.

“Demokrasimizi geliştiremeyiz”

Genel Görüşme talebinin kabul edilmesi durumunda, Akbelen Ormanı’nda bulunan insanların düşüncelerinin Meclis’te ortaya koyabileceğini belirten Kocamaz, “Maalesef yapılan bütün fedakarlıklar yine boşa gitti. Bunun adı, çoğunluğun azınlığa tahakkümü anlamına gelir ki, bu anlayışın demokrasi ile bağdaştırılabilmesi asla söz konusu olamaz. Yazık. Bu yanlış anlayışı inatla devam ettirerek demokrasimizi geliştiremeyiz. Her şey, milletimizin gözleri önünde gerçekleşiyor. Aynı olay, yapılan zamlar ve emeklilerimizin maaşlarına yönelik toplantıda da gerçekleştirilmişti. Milletimiz, elbette biraz geçte olsa durum değerlendirmesini yapacak ve kimin ülke ve millet menfaatlerini korumak istediğini, kimin de aksine hareket ettiğinin mutlaka farkına varacaktır” dedi.