Kocamaz, “Doğa katliamına karşı çıkmamız gerekiyor”

Kocamaz, “Doğa katliamına karşı çıkmamız gerekiyor” cukurovagazetesi.com
Sami Şahin

Meclis Genel Kurulu bugün Akbelen Ormanı’nda yaşananları görüşmek üzere olağanüstü toplanacak. Toplantı öncesinde İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz bir açıklama yaparak, “Hep birlikte ve millet olarak yapılması düşünülen her türlü doğa katliamına karşı çıkmamız ve hayır dememiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin talebi üzerine TBMM Genel Kurulu bugün saat 15.00’te toplanıyor. Toplantının gündem maddesi ise Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda yaşanan olaylar olacak.

Kocamaz’dan açıklama  

Toplantı öncesinde sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, değerlendirmelerde bulundu. Kocamaz, açıklamasında TBMM’nin Akbelen’de yaşanan orman katliamlarını görüşmek üzere bugün olağanüstü toplandığını belirterek, “Maalesef ormanlarımız her yıl kasti ya da değişik sebeplerle çıkan ya da çıkarılan yangınlarla yok oluyor. Diğer yandan da kömür veya maden çıkarılması, ya da turistik tesis yapılması gayesi ile güzelim ağaçlar kesiliyor. Ortaya çok çirkin görüntüler çıkıyor. Oysa biz ağaca ve ormana çok fazla değer veren bir ceddin nesliyiz. Bizler, lafı geldiğinde, ‘Yaş kesenin başını keserim’ diyen Fatih Sultan Mehmet ‘in torunlarıyız diyerek övünürüz” dedi.

“Hayır dememiz gerekiyor”

Yıllar geçtikçe doğaya olan saygının ve çevreye olan duyarlılığın kaybedildiğini belirten Kocamaz, şöyle devam etti, “Bizim tez elden silkinip de kendimize gelmemiz, öz benliğimize dönmemiz gerekiyor. Tarsus’ta yapılması düşünülen Çimento Fabrikası olayında bir araya gelerek, topluca verdiğimiz mücadele ile ormanlarımızın talan edilmesine dur dediğimiz gibi, hep birlikte ve millet olarak yapılması düşünülen her türlü doğa katliamına karşı çıkmamız ve hayır dememiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“Ömür boyu vicdan azabı çekerler”

İktidarın, Akbelen Ormanı için yapılacak olan olağanüstü toplantıyı Meclis çoğunluğu kendilerinde diye genel görüşme talebini reddedeceklerini ifade eden Kocamaz, “Önceki toplantı için söylediğim gibi, inşallah bu sefer aklıselimle hareket edip, vatandaşların feryadına kulak vererek, vicdanların sesini dinlerler ve katliamı önlerler. Aksi takdirde bu vebalden kurtulamazlar ve ömür boyu vicdan azabı çekerler” dedi.