Büyükşehir ve MESKİ kadrolu çalışanlarına 1500 TL ek zam

Büyükşehir ve MESKİ kadrolu çalışanlarına 1500 TL ek zam cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz ve Belediye-İş Sendikası Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Nail Kaya Büyükşehir ve MESKİ’de çalışan kadrolu işçilerin maaşlarına 1500 TL ek zam yapılmasına yönelik protokolü imzaladı.


İmza töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Başkan Vahap Seçer’in ‘Nasıl bir iyileştirme yapılabilir?’ sözlerinin ardından yapılan çalışmalar neticesinde Toplu İş Sözleşmesi tarihi olan 1 Mart 2024’ün beklenmeyerek, ek protokol ile kadrolu personelin maaşlarında düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Tok: “Kadrolu işçilerimize net 1500 TL ekstra zam yapılmasına karar verdik”

Geçtiğimiz günlerde sürekli işçilerin yanı sıra kadrolu işçilerin yemek ücretlerinin 75 TL’ye çıkartıldığını hatırlatan Tok, “Normal şartlar altında hem sürekli işçilerimiz için hem de kadrolu işçilerimiz için Toplu İş Sözleşmesi’ne göre bu sene herhangi bir zam yapılmaması gerekiyordu. Fakat, Başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda ‘Kadrolu işçilerimize ne zam yapılabilir, onları enflasyona nasıl ezdirmeyelim?’ düşüncesi ile çalışmamız devam ediyordu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde yemek ücretine yapılan zammın dışında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan kadrolu işçilerimiz için sosyal haklar dahil net 1500 TL ekstra bir zam daha yapılmasına karar verildi” diye konuştu.