Kavalcı: “Bir iki tane transfer yapıp transferi kapatacağız”

Kavalcı: “Bir iki tane transfer yapıp transferi kapatacağız” cukurovagazetesi.com

Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Bu sezon TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele edecek Tarsus İdman Yurdu’nun sezon planlaması hakkında bilgi veren Kavalcı, “Şuana kadar 18 tane transfer yaptık. Bir iki tane transfer yapıp transferi kapatacağız. Şehir arkamızda durursa bu takım ligde kalır” ifadelerine yer verdi.


Haber-Mehmet Çetin

Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Soru cevap şeklinde geçen basın toplantısında TİY Başkanı Cem Kavalcı, önümüzdeki sezon Tarsus İdman Yurdu’nun izleyeceği yol haritasını ve projelerini anlattı.

TİY ve Levent Uysal tartışmasının perde arkası!

TİY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı gelen bir soru üzerine MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal ile ilgili yaşananlara açıklık getirdi. Kavalcı daha öncesinde; “Ben olduğumu sürece Levent Uysal, Tarsus İdman Yurdu’nun hiçbir maçına gelemez” ifadelerini neden söylediğini açıkladı. Genel Seçimler öncesinde Levent Uysal ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kavalcı; “Biz çok yalnızız dedik. Bir deplasmana gidiyorduk, dedim ki; sayın vekilimiz deplasman masrafımızı karşılayın bizde sayfada size teşekkür edelim. “Olur” dedi. Parada istemedik, otelin hesabına atın dedik, “tamam” dedi. Hemen bir danışmanın numarasını verdi. Aradım danışmanı; “başkanım biz böyle işleri çok seviyoruz” dedi. Bizde çıktık gittik bunlara güvenerek. Bir gün sonra danışman bizi aradı dedi ki, “Genel Merkez yardım etmemize izin vermiyor”. Genel Merkez senin cebindeki paraya karışmaz. Biz siyasetin dibinden geldik” ifadelerine yer verdi.

“Ben olduğum sürece Levent Uysal, Tarsus İdman Yurdu’nun hiçbir maçına gelemez”

 Görüşmelerden sonra kendilerine teşekkür ettiklerini ve yine destek sözü aldıklarını belirten Kavalcı, şöyle devam etti; “İki hafta önce ben Ankara’ya gidecektim, vekilimizin danışmanını aradım dedim ki, vekilliğiniz hayırlı uğurlu olsun. Geleceğiz vekilimiz ile tanışacağız, hem konuşalım diye. Kendi cebini arayayım dedim vekilin; 5 defa aradım meşgul. Adam beni engellemiş. Yanımdaki arkadaşımdan aldım telefonu aradım. Tanıttım kendimi, dedim ki ben size hakaret etmedim size yanlış bir şey söylemedim beni neden engellediniz. Aramamı istemiyorsanız aramam dedim. “Siz bilirsizin” dedi. “Zaten Tarsus İdman Yurdu ile ilgili gereksiz muhabbetler oluyor” dedi. Bizde kapattık. Ama yine söylüyorum ben olduğum sürece Levent Uysal, Tarsus İdman Yurdu’nun hiçbir maçına gelemez. Orada da kimseye siyaset yaptırmayacağım” şeklinde konuştu.

Kavalcı; “Haluk Bozdoğan kulübe daha çok para harcamış”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın, Tarsus İdman Yurdu’na maddi destek sağlayıp sağlamadığı yönündeki soruya ise TİY Başkanı Cem Kavalcı şöyle cevap verdi; “Geçtiğimiz günlerde biz belediye başkanımız ile görüştük. Bundan sonra Tarsus İdman Yurdu’na bütün maaşını vereceğini söyledi. Hatta bir maaşta verdi. Bayramdan önce personelimize bizde üstüne koyarak harçlık dağıttık. Başkanımız orada bir maaşını verdi. Ondan önceki süreçte başkanımızın kulüpten alacağı var. Fiyatı tam bilmiyorum, ama çok kişinin alacağı var. Bugün Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus İdman Yurdu’ndan 400 bin lira alacağı var. Şöyle bir çalışmamız var kimin ne kadar alacağı varsa yönetim kurulu olarak biz onlara tebliğ edeceğiz, hibe etmezlerse de bunların ne amaçla Tarsus İdman Yurdu’na verildiğini soracağız. Kulübün borcu baya var ve bunları kapatmamamız gerekiyor. Burhanettin Kocamaz Başkanımızda çok hizmet etti. Şevket Başkanımız da çok hizmet etti. Ama ben şunu iddia ediyorum Haluk Bozdoğan kulübe daha çok para harcamış” ifadelerine yer verdi.

“Hedefimiz ligde kalmak”

Yeni kadrodaki oyuncu grubunun tamamına kefil olduğunun altını çizen Kavalcı; “Tarsus İdman Yurdu, koşan mücadele eden bu formanın hakkını veren oyuncu grubu kurdu. Bunların sahadan kaçma ya da şehri terk etme gibi şansı yok. Bu sene maçlarımız Burhannetin Kocamaz tesislerinde oynayacağız. Onunla ilgili bütün eksiklerimizi bitirdik. Şimdi stadyuma yaklaşık 300 tane reklam panosu yaptırıyoruz. Bu reklam panosu Tarsus İdman Yurdu’nun senelik masraflarını karşılayacak bütçede oluyor. Hep beraber bu süreçten iyi bir şekilde ayrılacağız. Bu sene hedefimiz, orta sıralarda mütevazi bir takım kurmak. Hedefimiz ligde kalmak. Ama şunu taaddüt ediyorum yensek de mağlupta olsak oraya geleni mutlu edecek bir takım kuruyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bir, iki transfer yapıp bitireceğiz”

Tarsus İdman Yurdu’nda yaşanan transfer hareketliliği ve transfer yasağı ile ilgili konuşan Kavalcı şunları söyledi; “TFF 3.Lig’de 19 tane amatör oyuncu oynatma hakkımız var. Transfer yasağı nasıl geçerli oluyor orada bizim FİFA’da CAS’ta dosyamız olsa, amatöre transfer yasağı geliyor. Bizim ne FIFA’da ne CAS’ta bir dosyamız yok çünkü biz Süper Lig ve 1.Lig’i görmedik. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar. Bizim geçen seneki takımında maliyetin çok altında bir takım kuruyoruz. Ben inanıyorum savaşan, koşan, mücadele eden şehri temsil eden oyuncu gruplarını topladık. Özellikle Tarsus çocuklarına biz çok dikkat ettik. Yıllarca bu takımda istedikleri değeri görmeyen Tarsuslu çocuklar ile çalışmaya karar verdik. Bir iki tane transfer yapıp transferi kapatacağız. Şehir arkamızda durursa bu takım ligde kalır, fazlasını da yapar ama Allah’ın izni ile düşmeyiz. Şuana kadar 18 tane transfer yaptık. Altyapımızda ki oyuncularımızda var. İlk kampa 30 kişi gideceğiz. İkinci kampa 25 ya da 27 oyuncu ile gideceğiz ve tamamen sezonun kadrosunun yapılanmasını yapıyoruz. İnşallah iyi yerlerde de ligi bitiririz” dedi.