Vali Pehlivan: ‘Üst Yapıyı, Türkiye Futbol Federasyonu İki Futbol Sahası Şeklinde İnşa Edecek’

Vali Pehlivan: ‘Üst Yapıyı, Türkiye Futbol Federasyonu İki Futbol Sahası Şeklinde İnşa Edecek’ cukurovagazetesi.com

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli ilçesinde bulunan atış poligonunda yaklaşık 40 dönümlük alanda yapımı devam eden tesisi yerinde inceleyerek; “Burada şimdi alt yapı işlerini üslenmiş durumdayız. Valiliğimizin himayesinde hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Kısa süre içinde altyapı çalışmalarını bitireceğiz. Üst yapıyı ise Türkiye Futbol Federasyonu iki futbol sahası şeklinde inşa edecek” dedi.


Haber-Sinem Erkiz

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerinden en çok etkilenen illerin başında Hatay ili gelmişti. Deprem felaketinden sonra Hatayspor, kalan maçlara çıkamamış ve ligden çekildiğini açıklamıştı.  6 Şubat depremlerinden statları da büyük zarar gören Hatayspor, önümüzdeki sezon Süper Lig maçlarını ise Mersin'de oynayacak. Önümüzdeki sezon Hatayspor’un Mersin’de konaklaması ve antrenman yapması için Erdemli ilçesinde bulanan atış poligonunda 40 dönümlük alanda yeni bir tesis yapılmaya başlandı. Yeni tesis çalışmalarını Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 “Üst Yapıyı, Türkiye Futbol Federasyonu İki Futbol Sahası Şeklinde İnşa Edecek”

Vali Pehlivan konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Hatayspor’un yönetimi ile birlikte bir görüşme yaptıklarını belirterek; “Yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki yıllarda müsabakaların Mersin ilinde yapılabilir mi, konusunu ele almıştık. Bir arayış içerisine hep birlikte girdik ve en uygun yerin şu anda içinde. Üst yapıyı ise Türkiye Futbol Federasyonu iki futbol sahası şeklinde inşa edecek. Konaklamayı da burada yapacaklar, antrenmanlarını da burada yapacaklar. Müsabakalarını da dünya standartlarında; gene Akdeniz Olimpiyatları sürecinde inşa edilen Mersin Şehir Stadyumu’nda yapacaklar. Bu tesisin ayağa kalkmasında saydığım tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.