FİKİR OTOBÜSÜ LİSELERARASI GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİKÇİ PROJELER YARIŞMASI FİNALİSTLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

FİKİR OTOBÜSÜ LİSELERARASI GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİKÇİ PROJELER YARIŞMASI FİNALİSTLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI cukurovagazetesi.com

Mersin Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu iş birliğiyle; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgesi gibi birçok kurumun da desteği ve katkısı ile temel amacı bölgede girişimcilik farkındalığının artırılması için Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nda finalistler ödüllerine kavuştu.


HABER-MEHMET ÇETİN

9 Haziran Cuma günü Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisi’nde düzenlenen büyük finale Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Osman Kiper, ilçe milli eğitim müdürleri, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmalarıyla devam eden büyük finalde söz alan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Yarışmaya yüksek katılımın olması çok sevindirici. Katılım gösteren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimiz, projeleriyle geleceğimize ışık tutuyorlar. Fikirler, projeye dönüşüyor ve hem bugünümüzün dünyasına hem de geleceğin dünyasına katkı sağlıyor. Mersin de bu anlamda çok önemli bir potansiyele sahip. Bilgi ve bilişim çağındayız. Bu çağa uygun düşünmek ve fikirler üretmek çok gerekiyor. Gençlerimizi de bu alana ne kadar erken yaşta yönlendirirsek o kadar faydalı oluyor. Bu sene yarışmanın uluslararası nitelik kazanması da çok önemli ve gurur verici. Bu vesileyle projeye emek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Mersin Üniversitesi’nin Kapısı, Fikri ve Projesi Olan Herkese Sonuna Kadar Açık”

Düzenlenen büyük finale ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Ülkemiz, Avrupa ve Dünya’nın en genç nüfusuna sahip ülkelerinden birisi. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, bu tip düzenlenen etkinlikler ve yarışmalarla bir araya gelmesini çok önemli buluyorum. Gençlerimiz, bu yarışmalar sayesinde hem özgüven kazanıyor hem de ortaya koydukları fikir ve projeleriyle de çok güzel sonuçlar elde ediyorlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Açış konuşmaları Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Osman Kiper’in hitaplarıyla devam etti. Konuşmaların ardından, yarışma sonucunda büyük finale kalan Eyüp Aygar Fen Lisesi’nden “GALANTHUS”, Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi’nden “STERBAI” ve “ENVI”, Tarsus Amerikan Koleji’nden “CHARIFY”, 75. Yıl Fen Lisesi’nden “AYEP” ve Cüneyt Ekmen MTAL’den “ROBO-ÖRTAR” takımları; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Gençlik Akademisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Gök’ten oluşan jüri üyelerine projeleriyle ilgili birer sunum gerçekleştirdiler. Sunumlar sonrası jüri üyelerinin verdikleri puanlarla birinciliği ağır metallerin su kaynaklarındaki oranını azaltmayı amaçlayan projeleriyle Tarsus Amerikan Koleji’nden “CHARIFY” takımı kazandı. İkinciliği doğal afetlerde meydana gelen yıkımlarda daha hızlı ve planlı hareket edilebilmesi için tasarlanan bileklik ve kara kutu projesiyle Eyüp Aygar Fen Lisesi’nden “GALANTHUS” takımı kazandı. Üçüncülüğü ise; Fabrika bacalarının ortaya çıkardığı kirli ve asidik değeri yüksek gazların gökyüzüne ulaşmadan su ile yoğuşmasını sağlayıp asit yağmurlarını engelleyerek hem tarım sektöründeki ürünleri korumak hem de tatlı su kaynaklarından daha fazla zarar görmesini engellemeyi amaçlayan projeleriyle 75. Yıl Fen Lisesi’nden “AYEP” takımı kazandı.