‘Gençlik ve Spor Merkezi’ Halkın Hizmetine Açılıyor

 ‘Gençlik ve Spor Merkezi’ Halkın Hizmetine Açılıyor cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan birinci toplantısında Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Özgürlük Mahallesi’nde yaklaşık 5 dönümlük arazide yapımına başlanan Gençlik ve Spor Merkezi Projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Tamamlandığında Gençlik Merkezi; 3 adet spor salonu ile çok amaçlı salonlar, kafeteryalar, kapalı otopark ve sığınak yerleri ile Akdeniz halkının hizmetine sunulacak.


Haber- Sinem Erkiz

Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan birinci toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda, salonda bulunan meclis üyeleri, bürokratlar ve gazetecilere Akdeniz İlçesine bağlı Özgürlük Mahallesi’nde yapımına başlanan Gençlik ve Spor Merkezi Projesi ile ilgili kısa bir tanıtım videosu izletildi.

Akdeniz’de 5 dönüm üzerine Gençlik Merkezi

Videonun izletilmesinden sonra Başkan Gültak,  belediye tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi yapılan ve arazi üzerinde yapımına başlanan Gençlik ve Spor Merkezi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Özgürlük Mahallesinde her yönü ile modern ve çok amaçlı bir Gençlik Spor Merkezi’nin temellerini atmış bulunduklarını belirten Başkan Gültak, şöyle devam etti; “Tırmıl Tepesi olarak anılan alanda devam eden çalışmaları, Eski Hazine ve Maliye Bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz Doç. Dr. Nureddin Nebati, Özgürlük Mahallesi Muhtarımız Ömer Ergüven, projeyi yürüten teknik personelimiz ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte Spor İl Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu bir inceleme yaptık. Belediyemiz tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis edilen Tırmıl Tepe Höyüğü güneyinde yaklaşık 29 milyon TL’ye mal olacak Gençlik ve Spor Merkezi’mizin 4 bin 838 metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini sizlere bildirmek isterim” ifadelerine yer verdi.

Gültak, “Modern bir Gençlik Merkezi’ni kazandırmanın gururunu yaşıyoruz”

Gençlik ve Spor Merkezi hakkında detaylı bilgi veren hangi tür sosyal donatı alanı olacağını açıklayan Başkan Gültak, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Modern tesisimizde 3 adet spor salonu ile çok amaçlı salonlar, kafeteryalar, kapalı otopark ve sığınak yerleri olacak. Nitekim buranın inşası bittiğinde sadece spor yapmak amacı ile değil aynı zamanda kültürel ve sanatsal alanda benzeri faaliyetlerinin de yapılacağı güzel bir merkez olacağını sizlere duyurmak isterim. Yakın geçmişte hayvan pazarının kurulduğu, yer yer tonlarca çöplerin atıldığı biriktirildiği alana; modern bir Gençlik Merkezi’ni kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Gültak, “İnşallah örnek olur”

Projenin 31 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlanması hedefi içersinde olduklarını belirten Başkan Gültak; “Bu sayede gençlerimiz ve dileyen her yaştan vatandaşımız önümüzdeki son bahardan itibaren imkanlarını seferber eden hükümetimiz ve belediyemizin ortak gayretleri sonucu Gençlik Merkezi’ni ve spor tesisini kullanmaya başlayabilecekler. Gençlik ve Spor Bakanımız ile bizzat görüşüp projenin hızlanmasını sağlayan Milletvekilimiz Sayın Nebati’ye, Akdeniz halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu tür projeler diğer belediyelerimize özellikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza örnek olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Gültak, “Akdeniz’in makus talihini kıracağız”

Görevde aldığı süre boyunca Akdeniz’de kimseyi ayrıştırmadıklarını ve ilçede değişim ve dönüşüme devam edeceklerinin altını çizen Gültak, şunları ekledi; “Akdeniz sakinleri, geçmiş yıllarda mahrum bırakıldıkları, hizmetleri proje ve yatırımlara kavuşturma sözünü size vermiştik. Sözlerimizi bire bir yerine getiriyoruz. Akdeniz’in o makus talihini kırıp, aydınlık bir geleceğe hep birlikte yürüyeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Akdeniz en çok rağbet görecek, tamamlandığında en güzel yapılarımızdan bir olacak Gençlik ve Spor Merkezimizin başta gençlerimiz olmak üzere tüm Akdeniz’e şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.