Nebati, görevi Şimşek’e devretti

Nebati, görevi Şimşek’e devretti cukurovagazetesi.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Nureddin Nebati’den devraldı. Törende konuşan Bakan Şimşek , “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır” ifadelerine yer verdi.


Haber- Sami Şahin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi içersinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görevi Nureddin Nebati’den devir teslim töreni ile devraldı. Pazar günü yapılan devir teslim töreninde konuşan Nureddin Nebati, “Kutlu bir emanet olarak gördüğüm bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için hiçbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece-gündüz demeden çalışarak sürdürdüm. Tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye inancıyla ilerlerken bizler için en önemlisi milletimiz ile yan yana verdiğimiz bu mücadeleye bir vazife bilinciyle yaklaşarak ve en ufak bir gaflete düşmeden aralıksız hizmete devam etmektir” dedi.

Şimsek, “Rasyonel zemine dönmek dışında bir seçenek kalmamıştır”

Yeni, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek törende yaptığı konuşmada, yeni döneme ilişkin mesajlar vererek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” ifadelerine yer verdi.