‘4. Circular: Ulusal, Çevre ve Sanat Etkinlikleri’ 4-5 Haziran’da Yenişehir’de

 ‘4. Circular: Ulusal, Çevre ve Sanat Etkinlikleri’ 4-5 Haziran’da Yenişehir’de cukurovagazetesi.com

5 Haziran “Dünya Çevre Günü” kapsamında Mersin’de bir dizi etkinlik düzenlenecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ortaklığında, 4-5 Haziran tarihlerinde, “4. Circular: Ulusal, Çevre ve Sanat Etkinlikleri” düzenlenecek.


Haber- Sinem Erkiz

5 Haziran “Dünya Çevre Günü” kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ortaklığında 4-5 Haziran tarihlerinde, “4. Circular: Ulusal, Çevre ve Sanat Etkinlikleri” düzenlenecek. Etkinlik öncesinde Mersin Kongre Merkezi’nde basın mensuplarının katılımı ile lansman düzenlenecek.

Etkinliğe 18 sanatçı katılım sağlayacak

Dünya Çevre Günü’nde çevresel farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen Circular Sergi Serisinin 4. edisyonu bu sene 4-5 Haziran tarihlerinde Mersin Kültür Park Amfi Tiyatroda, Mersinliler ile buluşacak. D5 Sanat Ortamı koordinatörlüğünde yapılacak olan etkinlik TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nin yürütücülüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 18 sanatçının katılımı ile gerçekleşecek. Serginin bu seneki kürasyonunu Bengü Gün üstlenecek.

Etkinliğin gündemi “su”

Circular sergilerinin 4. edisyonu “su”yu merkezine alarak, sanatçıların bu alandaki krizlerin aciliyetine odaklanan işlerine yer verecek. Aynı zamanda bu alanda çalışan akademisyen ve yazarların tartışmasına açık bir platform sunarak bu konuları masaya yatıracak. Etkileşimli ve katılıma açık bileşenleri sayesinde gerçekleşecek etkinlikler, katılımcılara su kıtlığı ve kirliliği çevreleyen karmaşık meseleler hakkında daha derin bir bakış açısı sunmayı amaçlayacak.

“4. Circular”, 4 Haziran’da başlıyor

Etkinliğin ilk günü olan 4 Haziran tarihinde konuşmacılar sahne alacak. Moderatörlüğünü, Yasemin Ülgen’in yapacağı konuşmada, konuşmacılar Mersin Çevre Odası Başkanı Sinan Can ve Sedat Gündoğdu olacak.  Etkinliğe; Halil Altındere, Melih Apa, Volkan Aslan, Süleyman Demirkol, Aşkın Ercan, Derya Gözükızıl, Sibel Horada, Hatice Karadağ, Didem Koban, Bengisu Muazzez Kurtuluş, JuanBotellaLucas, HuoRf, Gülcan Şenyuvalı, Taner Tunga, Seniha Ünay, Mert Yıldırım, Gözde Yıldırım, Bilal Yılmaz gibi sanatçılarda katılım gösterecek.