Şampiyonluk Mersin’e kaldı

Şampiyonluk Mersin’e kaldı cukurovagazetesi.com

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), ligin 33.hafta karşılaşmasında Kelkit Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Yeni MİY, rakiplerinin de puan kaybettiği haftada Kelkit karşısında galip gelmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecekti. Ligde son haftaya girilirken Yeni MİY, 2 puan fark ile zirve koltuğunda ki yerini korudu. Kırmızı-lacivertliler bu hafta Mersin’de oynayacağı Yomraspor karşılaşmasını kazanması durumunda TFF 3.Lig 1.Grup’ta sezonu şampiyon olarak tamamlayacak ve 2.Lig’e çıkma başarısı gösterecek.


Haber- Sami Şahin

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden ve sezon başından bu yana şampiyonluğun en büyük favorisi olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nun ligde şampiyonluğunu ilan etmesine bir maç kaldı. Ligin ikinci yarısında yaşadığı puan kayıplarına rağmen yinede zirve koltuğundan kopmayan kırmızı-lacivertliler şampiyonluğu son haftaya bıraktı.

Yeni MİY, şampiyonluk şansını kullanamadı

TFF 3.Lig 1.Grup’ta pazar günü oynanan karşılaşmalarda Yeni MİY deplasmanda Kelkit Belediyespor’a konuk oldu. Karşılaşmada iki ekipte gol bulamadı ve 90 dakika başladığı gibi 0-0 eşitlik ile tamamlandı. Kırmızı-lacivertliler sahadan 1 puan alırken, şampiyonluk şansını ise bir hafta erteledi. Yeni MİY’in zirve yarışında yakın takipçi olan Belediye Kütahyaspor’un, Karşıyaka’ya 3-1 mağlup olması ve 52 Orduspor’un, Yomraspor’a 4-0 mağlup olması ile Mersin ekibi şampiyonluğunu ilan etme şansı yakalasa da, bu fırsatı kullanamadı.

Yeni MİY, taraftarı önünde şampiyon olmak istiyor

Şampiyonluk iddiasını Mersin’e bırakan Yeni MİY ise Yomraspor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Kırmızı-lacivertliler bu karşılaşmayı kazanması durumunda taraftarı önünde şampiyonluğunu ilan edecek. Cumartesi günü oynanacak Yeni Mersin İdman Yurdu-Yomraspor karşılaşması Mersin Şehir Stadyumu’nda saat 15.00’te başlayacak.

Şampiyonluk maçı kolay olmayacak (KUTU)

Ligde 65 puanla zirvede oturan ve en yakın takipçisinin 2 puan önünde yer alan kırmızı-lacivertliler bu hafta kazanması durumunda rakiplerine bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Yeni MİY, cumartesi günü Mersin’de Yomraspor’u ağırlayacak. Yomraspor, grubunda 34 puan ile küme düşme potasının hemen üzerinde yer alıyor. Ligde ayrıca 16.sırada bulunan ve sezonu bu sırada bitirmesi durumunda alt lige düşecek olan Edirnespor ise son haftada ligden düşmesi kesinleşen Şile Yıldız Spor ile karşılaşacak. Edirnespor’un Şile Yıldız Spor karşısında 3 puanı alması durumunda, Yeni MİY’de Yomraspor’u geçerse; kırmızı-lacivertliler şampiyon, Yomraspor ise alt ligin yolunu tutacak. Kritik öneme sahip karşılaşmada Yomraspor’da mutlak galibiyet için sahada olacak ve galibiyeti kolay kolay Mersin ekibine vermeyecek. Bu hafta oynanacak iki karşılaşma ile birlikte 3.Lig 1.Grup’ta hem şampiyon belli olacak hem de lige veda eden son takım netleşmiş olacak. 3.Lig 1.Grup’ta olasılıkların çok olduğu hafta futbolseverleri heyecanlı karşılaşmalar bekliyor.