“Mercek Mesleki Eğitim Merkezi” ile Kadınlar İş Sahibi Olmaya Devam Ediyor

“Mercek Mesleki Eğitim Merkezi” ile Kadınlar İş Sahibi Olmaya Devam Ediyor cukurovagazetesi.com

Büyükşehir Belediyesi’nin Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi, ‘Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj Kursları’ mezunlarını verdi.


Haber-Sinem Erkiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi, ‘Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj Kursları’nın mezunlarını verdi. MERCEK Mesleki Eğitim Merkezlerinde kurslarını tamamlayanlar, hem hayallerine bir adım daha yaklaşıyor hem de aldıkları teorik ve pratik eğitimlerle istihdama katılma fırsatı buluyor.

Maya, “Toplamda güzellik ve bakım alanında 68 kursiyerimizi mezun ettik”

MERCEK Mesleki Eğitim MerkezleriEğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, “MERCEK Mesleki Eğitim Merkezlerimizin Halkkent Şubesi’nde güzellik ve saç bakım alanında, tırnak süsleme, el-ayak bakım ve temel makyaj eğitimi alan kursiyerlerimizden başarıyla mezun olan 2 kursiyerimiz iş yeri açtılar. Hayallerini gerçekleştirdiler. Biz de onların bu hayallerine ortak olup, onları ziyaret ettik. Kursiyerlerimiz, yaklaşık 1 buçuk ay süren bir eğitim aldılar. Hem tırnak süsleme hem de temel makyaj eğitimlerini bizden aldılar. 1 buçuk ay devam eden bu kursumuzdan arkadaşlarımız başarıyla mezun oldular, sertifikalarını aldılar ve kendi hayallerini gerçekleştirmek üzere işyerlerini açtılar. Toplamda güzellik ve bakım alanında 68 kursiyerimizi mezun ettik. Bunlardan bir kısmı işyeri açtılar, bir kısmı farklı merkezlerde çalışmaya başladırlar. Bizler de onların bu başarılarıyla gururlanıyoruz” dedi.