Büyükşehir, ’Engelleri Uçuruyoruz Şenliği’ Düzenledi

Büyükşehir, ’Engelleri Uçuruyoruz Şenliği’ Düzenledi cukurovagazetesi.com

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Engelleri Uçuruyoruz Şenliği’ düzenledi. Uçurtma uçurmanın yanı sıra, basketbol, voleybol, masa tenisi, voleybol, curling ve halat çekme oyunları da oynayan özel gereksinimli bireyler, masal karakterleri ile dans ederek yüz boyama etkinliğine katıldı


Haber-Sami Şahin

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Engelleri Uçuruyoruz Şenliği’ nde özel gereksinimli bireyler bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi tarafından alana kurulan sahnede zumba gösterisine katılan ve mini disco etkinliğinde masal karakterleriyle birlikte dans eden özel gereksinimli bireyler; basketbol, voleybol, masa tenisi, curling, halat çekme oyunu oynadı ve yüzlerini boyattılar.

“Çocuklar çok eğlendi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında önemli etkinlikleri hayata geçireceklerini belirterek; “Etkinliğimiz çok güzel geçti. Çocuklar, uçurtma şenliği etkinliği öncesinde zumba, mini disko, basketbol, voleybol, curling, masa tenisi, halat çekme,yüz boyama ve sosis balonlarla şekiller yapma etkinliklerine katıldı.Patlamış mısır, pamuk şekeri, sandviç, limonata gibi ikramlarımız da oldu. Sonra da uçurtmalarımızı uçurduk. Çocuklar çok eğlendi, etkinliğimiz gayet güzel geçti. Aileleri de yanlarında olunca, çok mutlu oldular” ifadelerini kullandı.