Vahap Seçer: ’Turist; Marka Kente, Huzur Bulacağı Yere Gelir’

Vahap Seçer: ’Turist; Marka Kente, Huzur Bulacağı Yere Gelir’ cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği’nin organize ettiği etkinliğe katılarak turizm sektöründeki iş insanlarıyla bir araya geldi.


Haber-Sami Şahin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, turizm sektörüne devlet desteği gerektiğinin altını çizen yerel yönetim olarak Büyükşehir Belediyesi’nin sektöre destek sunduğunu belirterek; “Ben sadece turizm sektörüne ilişkin değil, Mersin ile ilgili her konuda yapabildiklerimi yapıyorum. Ancak bazı konularda da çaresiz kalabiliyoruz. Türkiye'de muazzam bir siyasi kaos var. Ben çok daha güzel işler yapmak istiyorum. Adaletli davranılırsa işlerimi yapabileceğim” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, Büyükşehir olarak her alanda olduğu gibi turizmde de birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ifade ederek; Turizm sektörünün önemini ve kente sağlayacağı katkıyı biliyoruz. Sadece ciro anlamında değil, istihdam anlamında çok önemlisiniz. İstihdam demek bir kentin sosyal sorunlarını çözebilecek en önemli unsur demek. Turist; marka kente, huzur bulacağı yere gelir” dedi.

 

Yerel yönetim olarak Büyükşehir Belediyesi’nin sektöre destek sunduğunu söyleyen Seçer; “Sadece turizm sektörüdeğil, Mersin ile ilgili her konuda yapabildiklerimi yapıyorum. Bunu vatandaş da büyük bir oranda görüyor, takdir ediyor. Ancak bazı konularda da çaresiz kalabiliyoruz. Bunun en baş sebeplerinden bir tanesi yerel yönetim olarak merkezi yönetimle eş güdüm halinde çalışamadım. Türkiye'de muazzam bir siyasi kaos, gerginlik, kutuplaşma ve kavga var. Ben çok daha güzel işler yapmak istiyorum. Ama bırakın destek görmeyi adalet istiyorum. Adaletli davranılırsa işlerimi yapabileceğim” şeklinde konuştu.

 

“Yaptığımız çalışmalar, projeler aslında turizme katkı sunabiliyor”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü olduğunu söyleyen Seçer; “Şube müdürlüğümüzün sizlerle iletişimi ve imkanlarımız çerçevesinde zaten gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sadece o birimimiz değil dolaylı birçok birimle yaptığımız çalışmalar, projeler aslında turizme katkı sunabiliyor. Örneğin en son EMITT fuarına katıldık. Orada yaptığımız Mersin’i tanıtma çalışmaları Antalya’nın kat be kat ilerisinde.  Birçok çalışmadan çok değerli ve çok da takdir topluyor. 2 yıldır orada birinci oluyoruz”  dedi.

 “Evraklarımız gidiyor, 2 senede gelmiyor”

 

Başkan Seçer, Tarihi Kent Merkezi için 4 yıldır uğraştıklarını belirterek; “2020 yılı ihale bedeli 4 buçuk milyon liraydı, şu anda 30 milyon lira. 4.9 hektar. Bunlar çalışılıyor. Koruma Kurulları’nda projeler geçmiyor. Mersin Koruma Kurulu Adana'da. Bakanlığa bir teklifi yapalım, bir Koruma Kurulu da buraya oluşturalım. Çünkü evraklarımız gidiyor, 2 senede gelmiyor” dedi.