‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’

 ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir’in üreticiyi girdi maliyetleri altında ezdirmemek ve üretimi desteklemek için Tarsus’ta, ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganı ile hayata geçirdiği, ‘Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ ne katıldı.Tören öncesi Tarsus’ta kısa bir esnaf gezisi yapan Başkan Seçer’e yoğun ilgi ve sevgi gösteren Tarsuslular; “Senin sayende herkes mutlu. Sizi destekliyoruz” dedi.


Haber-Sami Şahin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir'in ‘Destek Büyükşehir'den Üretim Çiftçiden’ sloganı ile Tarsus’ta hayata geçirdiği  ‘Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ne katıldı.  Tarsus'ta düzenlenen tören öncesinde Şehit Kerim Mahallesi’nde iş yerlerini gezerek esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Seçer, esnafa “Hayırlı işler, bol kazançlar” dileğinde bulundu. Başkan Seçer’i karşılarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten esnaf da, “Senin sayende herkes mutlu. Sizi destekliyoruz” dedi.

“Kitlemiz küçük üreticiler”

Başkan Seçer daha sonra Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Destek Büyükşehir'den Üretim Çiftçiden’ sloganı ile sürdürülen tarımsal destek dağıtım törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmasına kendisinin de çiftçilikten geldiğini ve tarımsal destekleri her zaman çok önemsediğini belirterek başlayan Vahap Seçer, “Tarıma, çiftçiye kayıtsız kalmak bir belediye başkanı için mümkün değil. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendi yetkim ve imkânlarım çerçevesinde 4 yıldır çiftçi kardeşlerimize desteklerimizi esirgemiyoruz. Bizim hedef kitlemiz küçük üreticiler, büyük çiftçiler değil. Çünkü Mersin, özellikle Tarsus yöresi her çeşit sebzenin, meyvenin, tarla bitkisinin üretildiği bir yer” dedi.

“destek veriyoruz”

Bölgenin aynı zamanda hayvancılık için de önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Özellikle Yörük kardeşlerimin Toroslar’n eteklerinde hayatı keçi, küçükbaş hayvandır. Bütün bu gerçeklerden dolayı ‘Tarım’ diyoruz, ‘Küçük aile işletmeleri’ ve ‘Üretici kadın’ diyoruz. Çünkü Toroslar’ın ve Akdeniz'in kadını güçlüdür, çalışmak istiyor. Taşı sıksa suyunu çıkarır. Bu insanların enerjilerini boşa harcamamaları, onların da çalışarak aile bütçelerine katkı yapmaları, başta eşleri olmak üzere kimseye muhtaç olmamaları için destek veriyoruz. Sadece ‘tarım desteği veriyoruz’ deyip geçmekle olmaz. Hem merkezi hükümetin uygulamalarında hem bazı yerel yönetimlerin uygulamalarında yapılan yanlış işlerin, yanlış desteklerin kaynak ve zaman israfından başka bir şey olmadığını söylemek isterim” diye konuştu.