Tarsus İdman Yurdu, Ankara deplasmanında

Tarsus İdman Yurdu, Ankara deplasmanında cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ligden düşmesi kesinleşen Tarsus İdman Yurdu (TİY), bu hafta deplasmanda Ankaraspor’a konuk oluyor.


Haber- Mehmet Çetin

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ligden düşmesi kesinleşen Tarsus İdman Yurdu’nun bu haftaki rakibi Ankaraspor. 2.Lig’de 2022-2023 sezonuna büyük umutlar ile başlayan ama yaşadığı ekonomik sıkıntı ve yönetim krizi ile birlikte Tarsus ekibi ligden düşmeyi haftalar öncesinden garantiledi.

TİY, prestij için sahaya çıkacak

Sezonun bitmesine 3 hafta kalırken Tarsus ekibi kalan maçlara prestiji için sahaya çıkacak. Son haftalarda rakiplerine karşı tarihi skorlar ile yenilen sarı-lacivertliler, kalan maçlarda vereceği mücadele ile taraftarının gönlünü kazanmak istiyor.

Tarsus’tan tarihi gol yeme rekoru

TİY, ligde 33 hafta sonunda 3 galibiyet, 12 beraberlik ve 18 mağlubiyetle oynarken bu maçlarda rakip fileleri 25 kez havalandırdı. Tarsus ekibi bu maçlarda kalesinde ise 106 görerek, gol yeme rekoru kırdı. Topladığı 21 puanla 17.sırada küme düşme potasında bulunan TİY, sezon sonunda 3.Lig’e düşecek.

Ankaraspor’un hedefi play-off turları

Tarsus ekibinin bu hafta mücadele edeceği rakibi Ankaraspor ise ligde 33 hafta sonunda 13 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyetle topladığı 48 puanla 8.sırada bulunuyor. Ligde ilk 6’ya girenlerin play-off oynayacak. Ankaraspor’un da play-off’lar için büyük bir şansı bulunuyor. 6.sırada bulunan Düzcespor, Çorum FK’ya konuk olacağı haftada, Ankaraspor; Tarsus İdman Yurdu karşısında alacağı sonuç başkent ekibi için bu hafta önemli olacak. Gol avarajı olarak da rakiplerinin gerisinde olan Ankaraspor, Tarsus karşısında farklı galip gelerek gol averajını da yükseltmenin hesaplarını yapacak.

Karşılaşma yarın Ankara’da

Ankaraspor-Tarsus İdman Yurdu yarın saat 15.00’de Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanacak. Maçın orta hakemliğini Cansu Tiryaki, yardımcılıklarını ise Anıl Küçükkaraca ve Sabri Üstünel üstlenecek.