Depremzede Çocuklar 23 Nisan İçin Şarkı Söylediler

Depremzede Çocuklar 23 Nisan İçin Şarkı Söylediler cukurovagazetesi.com

Depremzede ve Erdemli’deki öğrencilerden oluşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Erdemli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu, ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını seslendirdi. Çektikleri kliplerle de izleyenleri duygulandırdılar.


Haber- Sinem Erkiz

 

TBMM'nin açılışının 103’üncü yıl  ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mersin Erdemli’de, Erdemli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu öğrencileri, 23 Nisan coşkusu için toplandı. 11 ili etkileyen depremin ardından Erdemli ’ye gelen depremzede ve Erdemlili öğrencilerden oluşan Çocuk Korosu, ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını söyledi.

 

Gençlerimiz geleceği temsil etsin

 

Gençlerin umudunun rengi hep mavi kalmasını amaçladıklarını ve bu amaç doğrultusunda gayret ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu; “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle depremden etkilenen gençlerimizle Erdemli’nin gençlerini bir araya getirdik. Erdemli Belediyesi Gençlik ve Çocuk Korosu ile birlikte, dolayısıyla bu güzelliği gençlerimizle birlikte yaşayalım istedik. Gençlerimizin rengi mavi olsun, umudu mavi olsun, gökyüzü gibi, deniz gibi geleceği temsil etsin” dedi.

 

"Orkestramıza katılmak benim için büyük mutluluk verdi

 

Hatay’dan  Erdemli ’ye gelen koro üyesi öğrenci Şahan Toprak , 23 Nisan’da  seslendirdiği şarkıyı 11 ile armağan ettiklerini ifade ederek; “ Hatay’dan geliyorum, bu çaldığımız Memleketim şarkısını tüm 11 ile armağan ediyorum, oradaki arkadaşlarıma, özellikle çocuklara armağan ediyorum bu şarkıyı. Orkestramıza katılmak benim için büyük mutluluk verdi. Oradaki yaralarımızı iyileştirmemize yardımcı oldu. Derler müzik tüm evrensel bir dildir diye. Müzik sayesinde de bu yaralarımız çok daha hızlı iyileşiyor” dedi.