Vahap Seçer: ‘Tabiiyet, Kimlik, Din, Mezhep Ayrımı Yapmaksızın İnsanlara Sahip Çıktık’

Vahap Seçer: ‘Tabiiyet, Kimlik, Din, Mezhep Ayrımı Yapmaksızın İnsanlara Sahip Çıktık’ cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Vahap Seçer, Tüm Doğu Ortodoksları Patriği 10. Yuhanna Yazıcı ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette, Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgelerini ayağa kaldırmak ve depremzede yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânları seferber ettiklerini söyleyen Başkan Seçer, “Tabiiyet, kimlik, din, mezhep ayrımı yapmaksızın tüm insanlara sahip çıktık” ifadelerini kullandı.


Haber-Sinem Erkiz

 

Türkiye’de yaşanan afette etkilenen ancak yıkım olmayan kentlerin başında Mersin’in geldiğini, deprem bölgesine yakın olması ve akrabalık ilişkilerinden dolayı Mersin’e yoğun göç olduğunu söyleyen Seçer, bu nüfusun önemli bölümünün de Hataylı olduğunu belirtti.

Mersin'in toplumsal yapısından kaynaklı birçok yapıyı içinde barındırdığına dikkat çeken Seçer, “Hristiyan dünyasının farklı cemaatleri ya da başka gayrimüslimler gibi birçok milletten insan burada ve yıllardır Mersin’de herkes kardeşçe yaşıyor” sözlerini kullandı.

 

“Türkiye’de depremden etkilenen en önemli kentlerin başında Mersin geliyor”

 

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Seçer; Depremin hemen ardından yardım malzemelerimiz başta Hatay, Maraş, Adıyaman gibi depremde çok yoğun zarar gören illere çok kısa bir sürede intikal etti. Bölgede çalışmalarımız devam ediyor. İlk günler yoğunluğumuz Hatay’daydı. Daha sonra belediyelerimiz arasında bölgesel pay yaptık. İstanbul Hatay’a, Ankara Kahramanmaraş’a, Mersin Büyükşehir Belediyesi Adıyaman’a gibi görev dağılımı yaptılar. Şu anda biz Adıyaman'da daha yoğun çalışıyoruz dedi.

 

 “Ortodoks Kilisemiz var, Katolik Kilisemiz var”

 

Deprem bölgeleri ve kente gelen insanlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Seçer, Süreç içerisinde hem bölgede hem Mersin’de depremzedelere her türlü imkânımızı seferber ettik. Biz bu katkıları yaparken, insanlara sahip çıkarken tabiiyet, kimlik, din, din içerisinde mezhep ayrımı yapmaksızın katkıları yaptık. Hristiyan dünyasının farklı cemaatleri, Katolikler, Ortodokslar ya da başka gayrimüslimler gibi birçok milletten insan, Mersin’de kardeşçe yaşıyor, Ortodoks Kilisemiz var, Katolik Kilisemiz var. Bunların cemaatleri var. Sayın Pederleri İspir Coşkun Teymur, Can Bey, Vakıf Başkanımız, her zaman iç içe olmuş insanlarız. Bu deprem sürecini de ilişkilerimizde en ufak bir sıkıntı yaşamadan, hep beraber insanlarımıza yardım için en iyi şekilde tamamladığımıza, yaptığımıza inanıyorum dedi.