TİY, Amed deplasmanında

TİY, Amed deplasmanında cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu (TİY), yarın deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaşacak. Sarı-lacivertli ekip ligin ikinci devresindeki maçlarda aldığı farklı sonuçlar, kadro kalitesi ve açılan puan farkı ile birlikte uzun bir süredir küme düşmesine kesin gözü ile bakılıyordu. TİY, bu karşılaşma ile beraber matematiksel olarak alt lige düşmeyi garantileyecek.


Haber- Sami Şahin

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ligde kabus gibi bir sezon geçiren Tarsus İdman Yurdu, ligin 32.hafta karşılaşması kapsamında Amed Sportif Faaliyetler’e konuk oluyor.

Tarsus ekibinin kabus gibi geçen sezonu

Sarı-lacivertliler kabus gibi geçen sezonun sonuna doğru geliyor. Geçtiğimiz yıl 2.Lig’de play-off turlarına kalan ve finalin kapısında dönen Tarsus ekibi bu sezon lige büyük bir heyecanla başladı. 2022-2023 sezonun başında TİY, yaşadığı ekonomik kriz ve yönetim krizi ilerleyen süreçlerde karşılaşmalara da yansıdı. Ödenmeyen oyuncu maaşlarından dolayı formsuz ve isteksiz olan oyuncular ligin ilk devresinin sonuna doğru karşılaşmalara da çıkmadı. Daha sonrasında ise devrenin tamamlanmasıyla birlikte tüm oyuncular kulübü terk etti. Elinde oyuncu kalmayan TİY ise ikinci devreye altyapı oyuncularından kurulu kadro ile çıkmaya başladı.

Tarihi hezimetler

TİY, genç oyuncular ile çıktığı bu maçlarda rakiplerine karşı ağır sonuçlar aldı. Bu karşılaşmalardan bazılarında Şanlıurfaspor’a 11-0, Arnavutköy Belediye’ye 9-1 ve Çorum FK’ya 9-0’lık gibi farklı skorlarla yenilen sarı-lacivertliler tarihinin en ağır yenilgilerin aldı. 2.Lig Beyaz Grup’un ikinci yarısında toplamda 13 maça çıkan TİY, bu maçlarda 72 gol yerken rakip fileleri sadece 8 defa havalandırabildi.

Zorlu, Amed karşılaşması

Ligde son haftalara doğru gidilirken Tarsus ekibi, 32.hafta karşılaşması kapsamında yarın Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaşacak. Ligin güçlü ekiplerinden olan Amed Sportif Faaliyetler’e konuk olacak TİY, bu karşılaşma ile beraber ligden düşmeyi matematiksel olarak garantileyecek. Özellikle ligin ikinci devresinde ki, maçlarda alınan farklı yenilgiler ve küme düşme potasında açılan puan farkı ile beraber uzun bir süre önce ligden düşeceğini belli eden sarı-lacivertliler bu maçla birlikte 3.Lig’in yolunu tutacak. Tarsus ekibinin deplasmanda oynayacağı karşılaşma yarın Diyarbakır Stadyumu’nda saat 15.00’de oynanacak. Maçın orta hakemliğini Yusuf Aydın, yardımcılıklarını ise Burak Celep ve Volkan Esen gerçekleştirecek.