FIBA Kadınlar Euroleague’de Final-Four zamanı

FIBA Kadınlar Euroleague’de Final-Four zamanı cukurovagazetesi.com

FIBA Euroleague Kadınlar’da, Final-Four’a kalan Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, yarın Çekya’nın Prag şehrinde USK Prag (K) ile karşılaşacak. ÇBK, karşılaşmayı kazanması durumunda Pazar günü oynanacak Euroleague finaline çıkacak.


Haber- Mehmet Çetin 

 

2022-2023 sezonuna 4 kupa hedefi ile başlayan ve bu hedeflerinin ilkini 28.Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak tarihinde ilk defa müzesine götüren ÇBK, şimdi de kadın basketbolunun en prestijli kupası olan FIBA Euroleague Kadınlar da, Final-Four yarı final maçına çıkıyor.

Final-Four’a kalarak büyük bir başarıya imza atan ve Mersin’i gururlandıran Çukurova Basketbol, yarı finalde yarın USK Prag (K) ile karşılaşacak.

USK Prag

FIBA Euroleague Kadınlar Final-Four’un aynı zamanda ev sahibi olan USK Prag (K), ÇBK karşısında saha avantajını kullanmak isteyecek. USK Prag, bu sezon Euroleague Kadınlar maratonuna A Grubu’nda başladı. Prag ekibi grupta 14 hafta sonunda, 10 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 24 puan topladı ve Fenerbahçe Alagöz’ün hemen arkasında, 2.sırada yer alarak çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. Prag ekibi son sekizde, İspanyol ekibi Perfumerias Avenida ile eşleşti. Bu süreçte kendi sahasında oynadığı ilk maçı 77-56’lık skorla kazandı ve seride öne geçti. İkinci karşılaşmada ise maç uzatmalara taşındı, 73-71’lik skorla kaybeden Prag ekibi çeyrek finalde seriyi son maça taşıdı. Prag’da oynanan üçüncü maçında ise 74-66’lık skorla kazanan USK Prag adını Final-Four’a yazdırmış ve ÇBK’nın rakibi olmuştu.

Çukurova Basketbol

Çukurova Basketbol, Euroleague Kadınlar’da sezona B Grubu’nda başladı. Grup maçlarına kötü bir başlangıç yapan turuncu-lacivertli ekip ilk 5 maçta sadece 2 galibiyet alabildi. Daha sonrasında ÇBK bazı haftalarda kayıplar verse de, B Grubu’nu 10 galibiyet ve 4 mağlubiyet alarak, 24 puanla 1.sırada yer bitirdi. ÇBK, böylece Avrupa’da son sekiz takım içerisinde yer aldı. Çeyrek finalde A Grubu’nu 4.sırada bitiren Fransa ekibi, Tango Bourges Basket (K) ile eşleşen ÇBK, kendi evinde oynadığı ilk karşılaşmadan 84-56’lık skorla rahat bir galibiyete imza attı. Fransa’da oynan maçta ise ÇBK, rakibine 1 sayı farkla 75-74 kaybetmiş ve çeyrek final seri üçüncü maça taşınmıştı. Mersin’de oynan serinin son maçında ÇBK, taraftarının da desteği ile maçtan 91-63’lük skorla galip ayrılmış ve adını Final-Four’a yazdırarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

 

 

Dev maç için, dev ekranlar

FIBA Euroleague Kadınlar’da Final-Four heyecanı Çekya’nın Prag şehrinde yaşanacakken, Mersin Yenişehir Belediyesi ise tarihi karşılaşma için, Mersin halkı için karşılaşma öncesinde dev ekranlar hazırladı. Pozcu’da Marina AVM önünde kurulan dev ekranlar ile taraftarlar maçı büyük bir heyecanla takip edebilecek. Yenişehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, “Haydi Mersin, tek yürek olma zamanı” diyerek, Mersin halkını kurulacak dev ekranlarda birlikte maçı izlemeye davet etti.

Özyiğit, Çekya’ya gitti

Öte yandan takımla birlikte Çekya’ya giden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise, “Avrupa’nın en büyük kupasını Mersin’e getirmek istiyoruz. Hemşehrilerimiz kentinin takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı, kendilerine teşekkür ediyorum. Son iki maçımız, inanıyorum ki şampiyonluğa ulaşacağız” diye konuştu.

 

USK Prag-Çukurova Basketbol karşılaşma yarın Kralovka Arena’da saat 19.00’da oynanacak. Karşılaşma ayrıca TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’da naklen yayınlanacak.