Şampiyon periler bu hafta fren yaptı

Şampiyon periler bu hafta fren yaptı cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden ve sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluk ipini göğüsleyen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı önceki gün Emlak Konut Gelişim’e (K) konuk oldu. Uzatmaya giden karşılaşmada Tarsus parkeden 85-65’lik skorla mağlup ayrılan taraf oldu.


Haber: Mehmet Çetin

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden ve geçen hafta oynadığı İzmit Belediyespor karşısında aldığı 65-49’luk galibiyetle sezonu şampiyon olarak tamamlamış ve kupayı kaldıran taraf olmuştu. Tarsuslu Periler, bu başarısı ile önümüzdeki sezon Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne mücadele etmeye hak kazandı.

Tarsus ekibi ilk yarıyı önde kapattı

Tarsus ekibi, sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantilese de, ligde oynaması gereken iki karşılaşması kalmıştı. Tarsus Belediyesi, bu kapsamda ligin 29.hafta karşılaşması için Emlak Konut Gelişim ile karşılaştı. Karşılaşma pazartesi günü İstanbul’da Başakşehir Spor Kompleksi’nde oynandı. Saat 18.00’da başlayan karşılaşmada ilk periyodunda Tarsus ekibi 16-12’lik üstünlük kurdu. Maçın ikinci çeyreğinde de rakibine üstünlüğünü sürdüren Tarsus Belediyesi; 15-14’lik skorla çeyreği aldı ve soyunma odasına 31-26’lık üstünlükle giden taraf oldu.

Karşılaşma uzatmalara taşındı

Devre arsından sonra Tarsus ekibi, Emlak Konut Gelişim karşısında temposunu düşürdü. Üçüncü çeyrekte etkili bir oyun sergileyen Emlak Konut, periyodu 20-14’lük skorla aldı ve son çeyrek öncesinde skoru 46-45’e getirerek maçta öne geçen taraf oldu. Maçın dördüncü periyodunda ise başa baş geçti ve Tarsus ekibi periyodu 18-17 ile aldı. Karşılaşma 63-63’lük beraberlikle uzatmalara taşındı. Karşılaşmanın uzatma devrelerinde ise temposunu düşürün Tarsus ekibi, uzatmalarda 22-2’lik skorla kaybetti ve maçı rakibine 85-65’lik skorla mağlup olan taraf oldu.

Perilerin son karşılaşması

Tarsus Belediyesi, Emlak Konut Gelişim karşında aldığı yenilgi ile ligde 4’üncü mağlubiyetini aldı. Tarsuslu Periler ligde son karşılaşması kapsamında 30.haftasını Botaş Gelişim ile karşılaşacak ve sezonu bitirecek.