ÇUKUROVA BASKETBOL PLAY-OFF YARI FİNALİNE KALDI

ÇUKUROVA BASKETBOL PLAY-OFF YARI FİNALİNE KALDI cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu’nun da şampiyonluğun favori takımlarından ve normal sezonu lider olarak tamamlayan Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, play-off ilk turunda Çankaya Üniversitesi karşısında ikinci maçını da kazanarak yarı finale çıkma başarısı gösterdi. ÇBK, Çankaya Üniversitesi’ni 120-61 ile farklı mağlup etti.


Haber- MEHMET ÇETİN

Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu’nu lider olarak tamamlayan Çukurova Basketbol, çeyrek finalde Çankaya Üniversitesi ile eşleşti. Çukurova Basketbol, serinin ilk maçında Çankaya Üniversitesi’ni kendi sahasında ağırladı. İlk karşılaşmada taraftarının da desteği ile Çankaya karşısında 114-67’lik skorla rahat bir galibiyete imza atmıştı.

ÇBK, rahat kazandı

Çeyrek final eşleşmesinin ikinci maçı ise dün Ankara’da oynandı. Ankara Arena Spor Salonu’nda saat 13.00’te başlayan karşılaşama da ÇBK, ilk periyottan rakibine üstünlüğünü sağladı. Çankaya Üniversitesi karşısında ilk çeyreği 29-13’lük skorla alan ÇBK, maça hızlı bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda hücuma ağırlık veren ÇBK, bu çeyrekte 32 sayı bulurken, ev sahibi ekip 22 sayı kaydedebildi. Soyunma odasına ÇBK, 61-35’lik sayı üstünlüğü giden taraf oldu. Devre arasından sonra hem hücumda hem de savunmada başarılı bir oyun sergileyen ÇBK, üçüncü çeyreği 31-10 aldı (92-45). Son çeyreğe 47 sayı farkla önde giren ÇBK, bu periyotta da oyun temposunu düşürmedi. Periyodu 28-16 ile alan ÇBK karşılaşmadan 120-61 galip ayrılan taraf oldu.

Sinem Ateş’ten kariyer rekoru

Karşılaşmada Çukurova Basketbol’dan Sinem Ateş parkede kaldığı sürede 30 sayı, 5 ribaunt ve 6 asistlik performansı ile maça damga vururken galibiyetin mimarı oldu. Ateş, bu performansla ayrıca kariyerinin sayı rekorunu kırdı.  Aleksandra Crvendakic’in 17 sayısı, Esra Ural Topuz’un da 15 sayı galibiyette önemli rol oynadı.

ÇBK, yarı finalde

ÇBK, Çankaya Üniversitesi engelini aşarak şampiyonluk yolunda Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu’nun da yarı finale kalma başarısı gösterdi.