6 il daha afet bölgesine alındı, Mersin yine dışarıda kaldı

6 il daha afet bölgesine alındı, Mersin yine dışarıda kaldı cukurovagazetesi.com

Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan duyuruda, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra etkilenen 6 il daha afet bölgesi kapsamına alındığı bildirildi. Mersin deprem sonrasında yaşadığı yoğun göç nedeni ile hükümete her fırsatta kentin afet bölgesine alınması yönünde çağrı yapsa da, merkezi yönetim bu çağrılara kulak tıkamaya devam ediyor. 6 ilin daha afet bölgesine alınmasından sonra Mersin’in dışlanmasına ise kent kamuoyunda; “Mersin üvey evlat mı” yorumlarını yaptırdı.


Haber:Fırat Tatlı

6 Şubat depreminde Türkiye’yi sarsan ve 11 ilde yıkıma uğratan deprem sonrasında ülke derinden etkilenmişti. Afet bölgesinde yaralar sarılmaya ve hayatın normale dönmesi için çalışmalar devam ederken, 6 il daha afet bölgesi kapsamına alındığı duyuruldu.

AFAD, “ 6 il ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ kabul edilmiştir”

AFAD’dan yapılan duyuruda, 6 Şubat depreminden sonra depremden etkilenen 11 ilin veSivas ili Gürün ilçesinin, ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak kabul edildiği hatırlatılarak şöyle devam edildi,  “Söz konusu depremler 11 ilimiz dışındaki bazı illerimizi de etkilemiş olup, hasar tespit çalışmaları neticesinde; Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerimizde yer alan bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, bahsi geçen illerimizde hasar meydana gelen binaların bulunduğu yerleşim yerleri de ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ kabul edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Mersin yine duyulmadı

 Deprem felaketi sonrasında yaklaşık olarak 400 bin üzerinde kişinin yerleştiği düşünülen Mersin’de her fırsatta afet bölgesine alınması için çağrı yapılsa da, bu çağrı yerine hiç ulaşamadı. 6 ilin daha afet bölgesine alınmasından sonra Mersin’in dışarı kalmasına kent kamuoyunda; “Mersin üvey evlat mı?” yorumlarını yaptırdı.