AK Parti Milletvekili Aday Adayı Orhan Kemal Yüksel: "TÜRKİYE ARTIK SULARINI BOŞA AKITMIYOR"

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Orhan Kemal Yüksel: cukurovagazetesi.com

Orhan Kemal Yüksel, AK Parti iktidarının Türkiye’de enerji alanında hayata geçirdiği çalışmaları anlatarak;


Haber-MEHMET ÇETİN

28. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Orhan Kemal Yüksel, İçel TV'de yayınlanan Seçim 2023 programında Kemal İstek'in konuğu oldu. 2002 yılından bu yana AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görevler üstlenen evli ve 3 çocuk babası Yüksel, nakliye ve lojistik alanında Mersin'in sevilen iş insanları arasında yer aldı. 27. Dönem Genel Seçimleri'nde Mersin'de AK Parti'nin milletvekili aday listesinde 8'inci sırada gösterilen Yüksel, katıldığı programda Mersin'in daha fazla yatırımcıya kapılarını açması noktasında atmayı planladığı adımları ve AK Parti iktidarının enerji alanında hayata geçirdiği yatırımları anlattı.

 

"Global yatırımcı buraya geldiği zaman hazır yatırım alanları bekliyor"

Mersin, İzmir ve İzmit'teki şubeleriyle Mersin'de nakliye ve lojistik alanında önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Yüksel, sektörün ve yatırımcının sorunlarını da yakından takip ettiklerini vurguladı. Yatırımcının önünü tıkayan yerel idarecilerin yanı sıra yatırımcıya kapı açan bir milletvekili olacağını belirten Yüksel, aynı zamanda ulaşılabilir bir isim olarak kalmaya da devam edeceğini kaydetti. Vatandaşın 'ulaşılabilir isimleri' siyasette görmek istediğini belirten Yüksel, "Biz kolay ulaşılabilir bir milletvekili olacağız. Bunun sözünü veriyorum. Bunun dışında iş dünyasının birçok yarım kalmış yatırımları var Mersin'de. Özellikle sanayicilerin büyük problemi var. 'Üretim alanları bulamıyoruz, yatırım yapacağız ama yatırım alanları bulamıyoruz, işte yıllardır bekleyen imar problemleri var' diyorlar. Bunlar belediyelerde bekliyor. Sanırım bu yılın sonuna yakın o da çözülecek. Fakat büyük yatırımcı, global yatırımcı buraya geldiği zaman hazır yatırım alanları bekliyor. Böyle bir beklenti içerisine giriyor. Altyapısı yapılmış, üst yapısı yapılmış alanlar görmek istiyor" diye konuştu. Yüksel, Mersin'in bir liman şehri olduğunu ve yatırımcı için de bunun son derece önemli olduğunu sözlerine ekleyerek, "Biz bu problemlerin hepsini biliyoruz, nasıl çözeceğimizi de çok iyi biliyoruz. Milletvekili olduğumuzda da bunlara müsaade etmeyeceğiz inşallah" ifadelerine yer verdi.

 

"Yatırımlar hayata geçtikçe yansımaları görülüyor"

Vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek olmaya çağıran Yüksel, AK Parti iktidarının enerji alanında Türkiye'de hayata geçirdiği çalışmaları da anlattı. Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nden söz eden Yüksel, "İlkokulsa gidiyordum. 'Nükleer santral Yeşilovacık'a yapılacak' diye bir projeden bahsediliyordu. Onun üzerinden 20-25 yıl geçti. Bu projeyi gerçekleştirmek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve kadrolarına nasip oldu Allah'a hamdolsun. Baktığınız zaman Türkiye'nin enerji ihtiyacının sadece yüzde 15'ini orası karşılayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız buna bağlı olarak ne yaptı birkaç gün önce? Bir müjde verdi! 'Elektrikte yüzde 15 halkıma indirim yapacağım' dedi. Muhalefet, 'bunun etkilerini göremiyoruz, cebimize yansımıyor' diyor. İşte, yansımaya başlayacak. Yatırımlar bir bir hayata geçti mi yansımaya başlayacak. Ne denildi? 'Birinci faz Nisan ayında açılıyor' denildi. Hemen yansıyacak işte Allah'ın izniyle" diye konuştu.

 

"Sayın Cumhurbaşkanımız doğalgaz için de hemen talimatları verdi"

Doğalgaz yatırımlarından da bahseden Yüksel, "Geldik ikinci olarak doğalgaza. Karadeniz Filyos açıklarındaki doğalgaz yataklarımız, artık mutfaklara girmeye başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşımızın cebine yine yüzde 20 indirim olarak yansıtacağını söyledi ve hemen talimatları verdi. Üretici için de yüzde 25'e yakın doğalgazda ve elektrikte indirime gidildi. Yani bunlar sevindirici gelişmeler" dedi.

 

"AK Parti iktidarı geldiğinden bu yana 500 küsur baraj yapmış"

Yüksel, AK Parti iktidarının baraj yatırımlarından da söz ederek; "Sadece Yusufeli Barajı değil; o fiziksel olarak belki dünyada sayılı barajlardan biri ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti, AK Parti iktidarı geldiğinden bu yana 500 küsur baraj yapmış. Bu bir devrim. Türkiye artık sularını boşa akıtmıyor. Hani bir söz var ya; 'su akar Türk bakar' diye. Artık öyle bir söz yok. Artık suyumuzu tutuyoruz, değerlendiriyoruz. Artık bir şart oldu. Artık sularımızı heba etmeyelim. Buradan da vatandaşlarımıza seslenelim; suyumuzu gereksiz yere heba etmeyelim, tüketmeyelim, otomobil yıkamalarında sular çok heba oluyor. Böyle bir tavsiyede bulunalım. Baktığınız zaman Türkiye enerjide bambaşka bir sürece girdi" şeklinde konuştu.