Secerlioğlu, “Bu maçı kazanıp şenlik havasında Mersin’e bir şampiyonluk getireceğiz”

Secerlioğlu, “Bu maçı kazanıp şenlik havasında Mersin’e bir şampiyonluk getireceğiz” cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol (K) takımı yarın Mersin’de şampiyonluk için parkeye çıkıyor. Sezon başından beri, 1.Lig’de başarılı bir şekilde mücadele eden Tarsuslu Periler, İzmit Belediyespor karşısında kazanması durumunda şampiyonluk kupasını kaldıracak.


Haber- Fırat Tatlı

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden, zirve koltuğunun sahibi olan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı yarın ligin en kritik maçına çıkıyor. Periler yarın İzmit Belediyespor karşısında kazanması durumunda Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de sezonun şampiyonu olacak.

Secerlioğlu, “Şampiyonluğun kapısına geldik”

Şampiyonluk maçı öncesinde gazetemize açıklamalar yapan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, dokuz aydır tüm maçlara şampiyonluk hedefi ile çıktıklarını belirterek şöyle devam etti, “Sonuç itibari ile Federasyon Kupasını Tarsus’a, Mersin’e getirdik. Ondan sonraki en büyük ikinci hedefimiz lig şampiyonluğuydu. Şu anda bütün sezona baktığımız zaman toplamda 3 mağlubiyet almış durumdayız ve şampiyonluğun kapısına geldik. Yarın 40 dakika çok iyi mücadele edip kendi seyircimiz önün de; ki 10 otobüs ile seyircimiz Mersin’e geliyor. Edip Burhan Spor Salonu’na, Belediye Başkanımız geliyor, belediye bandomuz geliyor; şampiyonluk tişörtlerimiz bastırıldı, takımda bunun bilincinde, bu maça bütün hafta iyi hazırlandık. Bu maçı kazanıp şenlik havasında Mersin’e bir şampiyonluk getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Secerlioğlu, “Yarın 2 bin kişiye karşı oynayıp şampiyonluğu kutlayacağız”

Şampiyonluk maçı öncesinde, Tarsus’ta ve Mersin’de taraftarla çağrı yapıldığını belirten Secerlioğlu,  “Afişler hazırlandı. Şöyle bir şeyde var bizim Tarsus’taki salonumuz ile ilgili yıkım kararı verildi. Biz maçlarımızı Mersin’de oynuyoruz. Zaten Tarsus demek, Mersin demek. Burada biz üç maçımızı Mersin’de oynuyoruz. Mersin seyircisi bizi yalnız bırakmıyor. Onlarda geliyor. Ama bu sefer salonu doldurmak adına afişler basıldı, belli yerlere bunlar gönderildi, sosyal medya üzerinden halk bilgilendiriliyor. İnşallah yarın 2 bin kişiye karşı oynayıp şampiyonluğu kutlayacağız” dedi.

İzmit Belediyespor

Karşılaşmadan önce rakip İzmit Belediyespor’u da değerlendiren Secerlioğlu, “İzmit Belediyespor, bizi ilk maçta yenmişti. Onlar bizi kovalıyorlardı ama son 5 hafta arka arkaya 4 mağlubiyet aldılar. Kötü bir grafik yakaladılar, birde yabancılarını değiştirdiler, yeni bir yabancı oyuncu getirdiler. Yunanistan Liginden, oda ilk kez bizim maça çıkacak. Biz de yarın ilk defa göreceğiz oyuncuyu, Yunanistan’da oynadıkları maça baktık zaten savunmamızı ona göre planladık. Tabi ki onların hedefi artık play-off’lar. Fenerbahçe bizi arkadan takip ediyor ama dediğim gibi biz kazandığımız zaman Fenerbaçe’nin de şansı kalmıyor zaten. Biz matematiksel olarak şampiyonluğu ilan etmiş olacağız” açıklamasını yaptı.

Tarsus ekibinin en etkili oyuncularından Sasha Goodlett’le ilgili konuşan Secerlioğlu, “Ayak tendonun da bir sıkıntı vardı,sürekli olarak fizik tedaviye göndererek iyi duruma getirdik. Sıkıntı yok. Bizim için çok değerli bir oyuncu, bu başarıdaki payı da çok büyüktür Sasha, yarında sahada elinden gelen her şeyi yapacaktır” dedi.

“Takım şampiyonluğa inanıyor”

Takımın şampiyonluğa inandığını ve motivasyonun yerinde olduğunu söyleyen Secerlioğlu, “Bir kere takımda hiçbir sakat oyuncumuz yok, hepsi iyi durumda hepsi şampiyonluğa inanmış durumda. Bir haftadan beri özverili bir şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Takım inandı, sahaya yarın savaşmak için çıkıyorlar, hepsi bunun için söz verdiler. Her kez motive olmuş durumda yarın artık sahaya savaşmak için çıkacağız” ifadelerini kullandı. Secerlioğlu, son olarak taraftara çağrı yaparak, “Mersin halkı, Tarsus halkı bu şampiyonluk gününde bizi yalnız bırakmazsa, tribünlere gelip doldurup bizi desteklerse çok sevinirim” diyerek tamamladı.