TARSUS ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR

TARSUS ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı Cuma günü Boğaziçi Basketbol’a (K) konuk oldu. Tarsuslu periler karşılaşmadan 72-88’lik skorla maçtan galip ayrılan taraf oldu ve şampiyonluk yolunda bir haftayı daha kayıpsız geçirdi.


Haber- Fırat Tatlı

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden, Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı ligin 24.hafta karşılaşmasında Boğaziçi Basketbol’a (K) Cuma günü konuk oldu. Tarsuslu Periler deprem sonrasında oynadığı ilk maçta Elazığ İl Özel İdare karşısında 76-56’lık skorla kazanarak galibiyet serisini ve liderliğini sürdürmüştü. Tarsus ekibi Cuma günü oynadığı Boğaziçi Basketbol (K) karşısında da sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

Periler son çeyrekte maçı çevirdi

Zorlu karşılaşma İstanbul’da Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi Spor Salonu’nda saat 17.00’de oynandı. Tarsuslu periler karşılaşmanın ilk periyodunda rakibi karşısında 23-19’luk skorla ilk çeyreği geride tamamladı. İkinci çeyrekte 21-21’lik eşitlik sağlandı ve Boğaziçi Basketbol, soyunma odasına 44-40’lık üstünlükle gitti. Devre arasından sonra Tarsuslu periler 18-15’lik üstünlük sağladı ve dördüncü periyodu öncesinde farkı 1’e düşürdü (59-58). Tarsuslu periler, son çeyrekte ise rakibi karşında sayı oldu. Dördüncü periyodu, 30-13’lük skorla alan Tarsus ekibi parkeden 88-72’lik galibiyetle ayrıldı.

Ebru ve Sasha galibiyetin mimarı oldu

Karşılaşmada Boğaziçi Basketbol’dan Monique Marie Reid’in 31 sayılık performansla maçın en skorer oyuncusu oldu. Tarsus Belediyesi’nde ise Ebru Torun’un 24 sayı, Sasha Goodlett’in de 22 sayılık performansı galibiyette önemli rol oynadı.

 Periler şampiyonluğa gidiyor

Tarsuslu periler, Boğaziçi karşısında kazanarak hata yapmadı ve şampiyonluk yolunda yoluna emin adımlar ile devam etti. Mustafa Secerlioğlu’nun öğrencileri bu sezon ligde, 21 galibiyet ve 2 mağlubiyetlik performansla 44 puan toplama başarısı gösterdi. Periler bu performans ile zirve koltuğunun da sahibi durumunda. Tarsus ekibi bir sonraki hafta, Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor(K) ile evinde oynayacak.