Hayvansever Merve Çay, kendisi ve can dostları için güvenli bir yer istiyor

Hayvansever Merve Çay, kendisi ve can dostları için güvenli bir yer istiyor cukurovagazetesi.com

Depremlerden sonra etkilenen illerin başında olan Mersin birçok yapı hasar alırken, Mezitli ilçesinde bulunan ve ağır hasar alan sitede, 14 can dostu ve kendisi için güveli bir yer arayan Merve Çay sesinin duyulmasını istiyor. Çay, babasından kalan eşyaları satarak 3 köpeği ve 11 kedisi için karavan veya tiny house tarzında bir şey almak istediğini belirterek olası bir depremde kendisini ve hayvanlarını güvene almak istediğini belirtti.


Haber- FIRAT TATLI

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremlerden sonra, depremin şiddetini hisseden çevre illerden bir olan Mersin’de binalarda ciddi hasarlar oluştu. Kentte eski olan birçok yapı depremden sonra hasarlar alırken, hasarlı olan binaların bir bölümde tahliyeler yapılarak dönüşüme gitmeye başladı.

14 can dostu ile güvenli bir yer arıyor

Mersin Mezitli’de bulunan Soli Sitesi’de depremden sonra ağır hasar almış, kolonlarında ve duvarlarında çatlamalar ve dökülmeler yaşanmıştı. Soli Sitesi’nde kiracı olan Merve Çay isimli vatandaş ise, aynı evi paylaştığı ve deprem sonrasında da sahiplendiği 3 köpek ve 11 kedi ile kendilerine güvenli bir yer alıyor. Zorlu bir hayat serüveni olan ve gazetemize konuşan Merve Çay, para desteği talep etmediğini ama kendisi ve birlikte yaşadığı canlar için daha güvenli bir yer talebi olduğunu ifade etti. İlk olarak babasını şüpheli bir ölüm sonrasında kaybettiğini iddia eden Çay, babasından kalan malların davası için tutuğu avukatın daha sonrasında karşı taraf avukatı olarak görev yaptığını belirterek bu sebeplerden dolayı davaları kaybettiğini ve hakkı olan birçok şeyin üzerine haciz işlemi uygulandığını belirtti.

Çay, “Para kabul etmiyorum”

Merve Çay, şimdilerde kaldığı sitede birlikte yaşadığı can dostları ile birlikte, babasından kalan eşyaları satarak kendisi için sahiplendiği hayvanlar için bir yuva kurmak istiyor. Maddi imkansızlıklar nedeni ile gidecek bir yerlerinin olmadığını belirten Çay, “Şu an ev kiraları 8 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor. Şu an kaldığım ev hasarlı ve 1975’te yapıldığı için kentsel dönüşüm veya tahliye edilme ihtimaline karşı endişem ve korkum var. Birde gündemde olası bir Adana depremi beklendiği için ve evimdeki hasarlardan dolayı; Kahramanmaraş depreminde bu hasarı gördüysek, yakın civardaki depremde ne olur biter diyerekten ben kendimi ve benimle birlikte 3 köpek ve 11 kediyi güvenli bir alana çıkarmak istediğim için insanlardan yardımcı olmalarını istiyorum. Ama imkanlarım olmadığı için ve parada kabul etmediğim için evdeki eşyaları satacağım, ya da birileri bana geçici olarak eğer karavan ve tiny house sahipleri geçici olarak temin edilmesini ve ayarlanmasını istedim. Bunları aylık aylık verebilir ya da ödeme kolaylığı istiyorum. Kısacası hayvanlarımı ve kendimi güvene almak istiyorum” ifadelerine yer verdi.