EUROLEAGUE WOMEN B GRUBU’NUN LİDERİ ÇUKUROAVA BASKETBOL

EUROLEAGUE WOMEN B GRUBU’NUN LİDERİ ÇUKUROAVA BASKETBOL cukurovagazetesi.com

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi (K)kadın basketbol takımı Euroleague Women B Grubunda 14. Hafta karşılaşmasında Belçika ekibi Kangderdes Basket Mechelen (K) takımını 69-62’lik skorla mağlup etti. ÇBK, bu sonuçla grubunu 24 puan ile lider tamamlayarak Euroleague Women’da gruptan lider çıkma başarısı gösteren ilk Anadolu takımı oldu.


HABER- ESEN ÇALICI

Sezona 4 kupa hedefi ile başlayan Çukurova Basketbol, ilk olarak bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandıktan sonra kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da da şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz sezon kupayı kazanan Sopron Basket ile Famila Schio ve Avenida gibi Avrupa basketbolunun güçlü takımlarıyla aynı grupta mücadele eden Mersin temsilcisi grubunu lider tamamlayarak kupanın en büyük favorilerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

“GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE, YARALARI BİRLİKTE SARIYORUZ” PANKARTI

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, gruptaki son maçında Belçika temsilcisi Kangderdes Basket Mechelen ile Servet Tazegül Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Turuncu- Lacivertliler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde yaşamını yitiren milli basketbolcu Nilay Aydoğan’ın isminin yazılı olduğu 46 numaralı siyah formayla maç öncesi ısınma antrenmanına çıktı. Deprem bölgesindeki yurttaşlara tırlarla ihtiyaç malzemesi gönderen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, maça “Geçmiş olsun Türkiye, yaraları birlikte sarıyoruz” pankartıyla çıktı. Maçta Türkiye'yi yasan boğan depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

ÇBK, RAHAT KAZANDI

Servet Tazegül Spor Salonu’nda Çarşamba günü saat 19.00’da başlayan karşılaşmaya ev sahibi ekip Tiffany Hayes, Aleksandra Crvendakic, Elizabeth Williams, Laura Cornelius, Chelsea Gray ilk 5 ile başladı. Karşılaşmanın ilk periyodunda iki takım birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve çeyrek 18-18’lik eşitlik ile tamamlandı. Kritik karşılaşmanın ikinci çeyreğinde ÇBK, rakibine üstünlüğünü hissettirdi. Periyodu 21-13’lik skor ile alarak, soyunma odasına ÇBK, 39-31’lik üstünlük ile gitti.  Devre arası dönüşünde üçüncü periyotta ÇBK, 17-13’lık skor ile aldı ve maçta farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Son çeyrekte ÇBK, periyodu 17-13’lük skor ile rakibine verse de karşılaşmadan 69-62’den galip ayrılan taraf oldu. ÇBK, bu skor ile B Grubunda lider tamamlayarak üst tura çıktı.

ÇBK, GRUBUNI LİDER TAMAMLADI

Karşılaşmada ÇBK’dan Tiffany Hayes 19 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ile takımın en skorer oyuncu oldu. Elizabeth Williams 14 sayısı ve Laura Cornelius 12 sayısı da galibiyette önemli oynadı. ÇBK, Euroleague Women B Grubunda 14 hafta sonunda 10 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile topladığı 24 puan ile grubundan lider olarak çıkma başarısı gösterdi.

 “BU ZORLU SÜREÇTE BİZLERİ GURURLANDIRAN TAKIMIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Maç sonu açıklamalarda bulunan Başkan Abdullah Özyiğit, “Öncelikle depremde yaşamını yitiren milli basketbolcumuz Nilay Aydoğan ve tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyük, ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Ülkemizi Avrupa’da temsil eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımımızın bugün imza attığı büyük başarıyı Nilay Aydoğan ve tüm yurttaşlarımıza armağan ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte bizleri gururlandıran takımımızı tebrik ediyorum” dedi.