Ali Mahir Başarır, “Bana dokunulmazlığı saray vermedi”

Ali Mahir Başarır, “Bana dokunulmazlığı saray vermedi” cukurovagazetesi.com

Mersin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik fezleke tepki gösterildi. Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve il başkanın katıldığı basın açıklamasında konuşan Ali Mahir Başarır Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a seslenerek, “Benim dokunulmazlığımı kaldıracakmışsın. Bana dokunulmazlığı saray vermedi. Bu halk verdi, Mersin verdi. Benim sorumluluğum saraya değil, zorbalara değil benim sorumluluğum halka ve hakkadır. Seçilmişler ile uğraşanlar tarihler boyu halka hesabını yeri ve za


HABER- Fırat Tatlı

Mersin Milletvekili CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında, TBMM’de görüşülmeye başlanan ve görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve dört belediye personelinin yargılandığı davanın duruşması sırasında yaşanan olaylarla ilgili “duruşma hakimlerine alenen hakaret,” “adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüs” gerekçeleriyle dokunulmazlığın kaldırılması için fezleke hazırlanmıştı. Ali Mahir Başarır’ın yanı sıra, İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında da 5 Kasım 2021'de Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında, yaşamını yitiren asker yakını olduğu ifade edilen bir kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle yine dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili meclise getirilen fezlekeye yönelik muhalefet kanadından tepkiler sürüyor.

CHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

CHP Mersin İl Başkanlığı, hakkında fezleke hazırlanan Milletvekili Ali Mahir Başarır’a destek vermek için cumartesi günü il başkanlığı binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklmaya hakkında fezleke hazırlanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Adana Milletvekili Burhannetin Bulut, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Parti Meclis Üyesi Emre Yılmaz, gençlik kolları başkanı, kadın kolları başkanı, ilçe teşkilatları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ÖMÜR“SİYASİ BİR MÜHENDİSLİK”

 Ali Mahir Başarır hakkında hazırlanan fezleke ile kürsüye ilk olarak CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür çıktı. Ak Parti iktidarı döneminde karşılaşılan haksızlık, adaletsizlik ve hukuksuzlukların bir başkası ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Ömür, “Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlığın kaldırılmak ardından da absürt suçlar ile uydurulmuş davalar ile vekilliğini düşürmek istiyorlar. Sayısız dosyanın içinden tüm usulsüzlüklere aykırı olarak Ali Mahir vekilimizin ve İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkan’ının dosyalarının öne çekilmesi saray aklının siyasi bir mühendislikle ülkeye gündem dayatmasıdır” ifadelerini kullandı.

“ALİ MAHİR BAŞARIR YALNIZ DEĞİLDİR”

Dokunulmazlıkların ancak ağır ceza gerektiren suçlarda kaldırıldığını belirten Ömür, “Tabi söz konusu Ali Mahir Başarır ve Cumhuriyet Halk Partisi olunca uydurma ve zorlama sebepler ile akla aykırı kararlar alınabiliyor. Biz adı çok daha ağır suçlar ile anılanları biliyoruz. Suçu örtbas eden suçluyu koruyan insanlarını hakkının, hukukunun üstüne çöken bir anlayıştan, halkın sesi olanlara haklıyı ve hakkı savunanlara haksızlık karşısında dimdik duranlara karşı bunu yapmalarını zaten bekliyorduk. Bu anlayışın getirdiği hiçbir şeye artık şaşırmıyoruz.  Ali Mahir Başarır yalnız değildir. Arkasında cesaretle umudu örgütleyen yüz binlerin gücü vardır. Vekilimizin arkasında milyonlarca ezilen haklının halkın sesi umudu doğası ve inancı vardır” şeklinde konuştu.

TARHAN, “GÖZDAĞI VERMEK İSTİYORLAR”

İl Başkanı Koral Ömür’ün konuşmasından sonra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Uyanık olunması gerektiğini belirten Tarhan, “Eskiden hükümet derken şimdi devlet diye adlandırdığımız bir takım güç odakları emperyalistler ile iş birliği yaparak seçerek bugün parlamento da Ali Mahir Başarır’ı seçerek, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu seçerek gözdağı vermek istiyorlar. Bunun için uyanık olmamız gerekiyor. Yarınlardaki Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar benzeri senaryoları ortaya koymak isteyeceklerini tahmin ediyoruz. Fakat bugün burada gösterdiniz bu birlikteliği, güç birliğini yarınlarda sürekli artarak gösterirsek bunların ne Ali Mahir’e gücü yetecek ne de Ekrem İmamoğlu’na gücü yetecektir. Bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar özgürlükler gelinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir” dedi.

ÖZYİĞİT, “NEFRETLE KINIYORUM”

 Tarhan’dan sonra ise Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise şöyle konuştu, “Sinmeden, gözünü budaktan esirgemeden ülkenin neresinde başına antidemokratik bir davranış ile karşı kaşıya kalan bir insan varsa, ya da bir kitle varsa, o insanın o kitlenin yanında olup onun hakkını hukukunu sonuna kadar savunma noktasında davranış gösteren sevgili dostum kardeşim Ali Mahir Başarır’a yönelik yapılan bu davranışı öncelikle nefretle kınıyorum.  Değerli dostlar burada önümüzdeki süreçte birçok olayla karşı karşıya kalabiliriz. Ama gözü budaktan esirgemek yok. Hepimiz bir can taşıyor ondan daha fazlasını kimse taşımıyor zaten. Onun için çocuklarımız için geleceğimiz için hep birlikte omuz omuza, yürek yüreğe mücadeleye devam edeceğiz. Bu geleceğimize olan borcumuzdur, geçmişten aldığımızda sorumluluğumuzdur. Bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz” açıklamasını yaptı.

ANTMEN, “GERİ DÖNEN, GERİ DURAN NAMERTTİR”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de kürsüde iktidarın kendilerini hiçbir şekilde durduramayacaklarını belirterek, “Ne bildiğimiz yoldan döneriz ne haktan döneriz nede hukuktan. Saray biliyor gidecek, ama giderken özellikle gündemi değiştirmeye çalışıyor. Özellikle halka, CHP’ye sözde korku vermeye çalışıyor. Ali Mahir Başarır haksızlığa karşı susmadığı için hedef tahtasına konuluyor. Bu mücadele hak mücadelesi, bu mücadele insan hakları mücadelesi, bu mücadele Kuvayi Milliye ruhundan gelen mücadeledir. Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’nın siperlerinde kuruldu üç beş çapulcudan korkarak geri dönen, geri duran namerttir. Ne olursa olsun doğru bildiğimizi söylemekten geri durmayacağız, Ali Mahir’in arkasında kale gibi duracağız ve asla mücadelemizden yılmayacağız” şeklinde konuştu.

GÖKÇEL, “DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ”

 CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alınan özgürlük ve demokrasi mücadelesinin hiçbir şartta terk etmeyeceklerini vurgulayarak, “Biz bu ülkenin kurtuluşunda canını kanını veren ataların torunlarıyız. Hayatı boyunca yaşamı boyunca özgürlük sevdalısı olan, özgürlük benim karakterimdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz mirasçılarıyız. Parlamentoyu 100 yıl önce saltanattan alıp millet veren bir anlayışın temsilcileriyiz. Ne Ali Mahir kardeşim nede parlamentoda demokrasi mücadelesi veren Cumhuriyet Halk Partililer senden hiçbir şekilde korkmadan bu ülkede demokrasi mücadelesi vereceğiz ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.

GÖKÇEL “DEMOKRASİ MÜCADELESİNDEN GERİ DURMAMIZI İSTİYORLAR”

Hakkın, hukukun ve adaletin ne derece önemli olduğunu yaşanılan bu günlerde daha iyi anladıklarını belirten Gökçel, şöyle devam etti, “Bu ülkeyi kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasçıları olarak elbette ki önce parlamentonun onurunu, sonrada bu ülkenin demokratik bir şekilde yaşama devam etmesini biz Cumhuriyet Halk Partililer hep beraber başaracağız. Mecliste bin 700 üzerinde dokunulmazlık dosyası var. Bugün eğer sadece Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkhan için dokunulmazlık fezlekesi meclise getiriyorsa bunun bir anlamı var. İşte bu bahsettiğim demokrasi mücadelesinden geri durmamızı istiyorlar. Bizim ne feda edecek ülkemiz var ne demokrasimiz var, ne Ali Mahir Başarırımız var. Biz hiç kimseyi feda etmeyiz. Sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞARIR, “KALDIRMAZSANIZ NAMERTSİNİZ”

Belediye Başkanları ve milletvekillerinin konuşmalarından sonra son olarak hakkında dokunulmazlık fezlekesi hazırlanan Ali Mahir Başarır konuştu. Birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaklarını ifade eden Başarır, mecliste söylediği söz ile başlamak istediğini belirterek “Kaldırmazsanız namertsiniz, alçaksınız. Sizden korkan, bir milim eğilen, bir bilim geriye gidene yazıklar olsun. Biz korkmuyoruz. Şükrüler olsun ne 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapan milletvekili olduk, ne de 180 milyon dolarlık, eşimizle kirli bir servet edinip bunu paylaşamaz duruma geldik. Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı. Biz bu ilde bakanlık yapıp 5 milyonluk saat takan milletvekillerinden olmadık. Biz gencecik çocukları akademisyenleri öldürenleri evimizde saklamadık. Biz şuracıkta Çeşmeli çıkısında iki tane polisimize şerefsiz demedik” şeklinde konuştu.

BAŞARIR, “BENİM SORUMLULUĞUM HALKA VE HAKKADIR”

Sözlerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a seslenerek devam eden Başarır, “Benim dokunulmazlığımı kaldıracakmışsın, kaldır hemen kaldır. Kaldırsın, tutuklasın benim bir eşim, iki kızım var. Ben aranızda olmayabilirim, bu seçimlerde ama onlar sizlerle sokak sokak bu seçimde beraber olur. Arkadaşlarımla berber olur. İl başkanımla olur. İlçe başkanımla olur. Biz kazanacağız. Halk kazanacak, ülke ışıl ışıl olacak. Türkiye nefes alacak. İnsanlar ekmek alamayacak durumda ve neyle uğraşıyoruz, dokunulmazlıklarla, İstanbul’u alacam diyor, milletvekillerini alacam diyor, bilmiyor ki o bizi alsa da aldığını sanıyor. Çünkü bana dokunulmazlığı saray vermedi. Bu halk, Mersin sizler verdiniz.    Benim sorumluluğum saraya değil, zorbalara değil benim sorumluluğum halka ve hakkadır” ifadelerini kullandı.

BAŞARIR, “YAZIKLAR OLSUN SİZE ADALETİNİZE”

Bir konun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini belirten Başarır, “Seçilmişler ile uğraşanlar tarihler boyu halka hesabını yeri ve zamanı geldiğinde vermiştir. Sakın endişe etmeyin. Ailemle, sizle, Mersin ile dimdik ayaktayız. Ne olacak. Ben olacağı söyleyeyim. Bu hareketten sonra Mayıs’ta olur, Haziran’da olur. En az 7 milletvekili çıkartacağız buradan. Anayasa Komisyon Üyesi AK Parti Mersin Milletvekili benim dokunulmazlığım için el kaldıran kadın Zeynep Gül Yılmaz, iki polise şerefsiz dedi. O iki polis, iki yıldır açıkta. Ne iş yapıyor biliyor musunuz, çocuklarını okutabilmek için o polisler boyacılık yapıyor. Zeynep Gül Yılmaz saraya yağcılık yapıyor. Ben demişim ki, ‘Adalet için mahkemeye yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun’ demişim. Ben bundan yargılanıyorum. Ama Türk polisine şerefsiz diyen Zeynep Gül Yılmaz, benim dokunulmazlığım için el kaldırıyor, yazıklar olsun size adaletinize de ona bir soruşturma yapmayan savcılara da” dedi.

“BUNDAN SONRA SARAY DÜŞÜNSÜN”

Türkiye’de güneşin doğduğunu ve ülkeye demokrasinin geldiğini ifade eden Başarır, “Eşitlik geliyor, adalet geliyor. Biz bu uğurda hiç söz konusu değiliz. Bakın bir kez daha söylüyorum, bizler yürekliyiz. Gücümüzü 68’den alıyoruz. Deniz’lerden alıyoruz, Yusuf’lardan alıyoruz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Buraya gelmeden önce adalet için 450 km yol yürüyen genel başkanım ile konuştum, hepinize selam söyledi, ‘rahat olun’ dedi. Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile konuştum, ‘Mersin rahat olsun’ dedi. ‘Seni alırlar 135 milletvekili biz buradayız’ dedi. O yüzden başımız dik alnımız açık. Biz sokaklarda çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra saray düşünsün” diyerek sözlerini tamamladı.