Adana-Tarsus ve Mersin Arasındaki Ulaşım Yetersizliği

Adana-Tarsus ve Mersin Arasındaki Ulaşım Yetersizliği cukurovagazetesi.com

Adana-Tarsus-Mersin arasında yolculuk eden binlerce yurttaş araç yetersizliği ve sefer yetersizliğinden kaynaklı sorun yaşıyor. Özellikle sabaha saatlerinde işe giden vatandaşlar ve okuluna giden üniversiteli öğrenciler sebebi ile bu aralıklardaki seferlerde izdiham yaşanmasına sebep oluyor. Yaşan bu durumdan dolayı vatandaş yetkililerden çözüm bekliyor.


Haber- Esen Çalıcı

Adana ve Mersin arasındaki tren seferlerinde binlerce vatandaş günlük olarak bu güzergahı kullanıyor. Özellikle son dönemde tren saatleri ve sefer sayılarının değişmesinden kaynaklı yurttaşların kafaları karıştı. Adana- Mersin tren seferlerinin günlük 10 trene düşürülmesi ile beraber, bu trenlerde yolculuk etmek durumunda olan vatandaşlar izdihamın içerisinde kendisini buluyor. Sabah saatlerinde işe gitmek ya da üniversiteye gitmek için treni kullanan vatandaşlar bu durumdan şikayetçi olanların başında yer alıyor.

YOLCULUK ÇİLESİ

Tarsus ve Mersin arasında yolcu trafiğinin yoğun olması sebebiyle vatandaşlar tren dışında alternatif ulaşım araçlarını kullanıyor. Bunların başında yer alan belediyeye ait olan toplu taşıma araçları ise, yetersiz sayı ile dikkat çekiyor. D-400 karayolunda hizmet veren belediye otobüsleri, Yenice noktasından Taş Bina’ya kadar olan istikamette sadece 2 saatte bir hareket ediyor. Uzun aralıklı sefer sayısından kaynaklı belediye araçlarından da umduğunu bulamayan vatandaş ise diğer bir seçenek olan özel taşıma yönelmek durumunda kalıyor. Özel sektörde ise sefer yapan minibüsler yakın fiyatlarından kaynaklı hem fiyatları yüksek tutuyor hem de aracın hareket etmesi için belli bir yolcu sayısını beklemek durumunda kalıyor.  Yaşanan bu durumlardan kaynaklı ise özellikle Tarsus-Mersin arasında yolculuk yapmak vatandaşlar için bir çileye dönüşüyor.

TARSUSLULAR HASTANELER ARASI SERVİS İSTİYOR

Tarsus-Mersin arasında yaşanan ulaşım sıkıntısı hastaları da etkiliyor. Özellikle ilçenin yüksek nüfusundan kaynaklı Tarsus Hastanesi yetersiz kalıyor ve hastaların bir kısmı Mersine sevk ediliyor. Sevk sırasında araç sıkıntısı çeken kişiler ise ciddi sorunlar yaşamak durumunda kalıyor. Tarsuslu vatandaşlar yaşanan problemler nedeni ile yetkili mercilerden özellikle hastaneler arası servis olması için taleplerde bulunuyor. Servis talebinin de özellikle Tarsus Şehir Hastanesi ve Mersin Şehir Hastanesi güzergahında olması bekleniyor.