ÇUKUROVA BASKETBOL-83 OGM ORMANSPOR-51

ÇUKUROVA BASKETBOL-83  OGM ORMANSPOR-51 cukurovagazetesi.com

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK) evinde OGM Ormanspor’u (K) konuk etti. ÇBK karşılaşmayı 81-53 kazanarak ligde liderliğini ve galibiyet seresini sürdürdü.


Haber - Fırat TATLI

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde önceki hafta ligde Rizespor’u 83-60’lık skor ile deviren ÇBK, hafta içinde ise Avrupa’da  Kangoeroes Mechelen’ı devirerek iyi bir seri yakaladı. Euroleague dönüşünde ÇBK gözünü tekrar lige çevirdi. Ligde lider olarak zirve koltuğunun sahibi olan ÇBK, parkeye çıktığı son 11 karşılaşmanın tamamından galibiyet ile ayrıldı. Zirvedekini yerini bırakmak istemeyen ve galibiyet serisini sürdürmek isteyen ÇBK, 13.haftada OGM Ormanspor’u konuk etti. Karşılaşma pazar günü saat 16.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynandı.

ÇBK RAHAT KAZANDI

Karşılaşmada ilk periyottan etkili başlayan tarafa ÇBK oldu. 1.periyotta oyunu domine eden ÇBK seti rakibine karşı 30-13’lük skor ile aldı. 2.periyotta Ormanspor karşılaşmaya denge getirmeye çalışsa da istediğini alamadı, periyodu 19-15 kaybeden Ormanspor soyunma odasına 49-28 geride giden taraf oldu. ÇBK devre arasından sonrada oyun üstünlüğü korudu, 3.periyotta rakibini 17-12’lik skorla geçerek son çeyreğe 26 sayı fark ile önde gitti. 4.periyotta ÇBK temposunu frenlese de son seti de 15-13 almayı bildi. Karşılaşmayı  28 sayı fark ile 81-53 alan ÇBK rahat bir galibiyete imza atarak şampiyonluk yolunda yoluna emin adımlar ile devam etti.

ÇBK LİGDE 11 MAÇILIK GALİBİYET SERİSİ

ÇBK’da 26 dakika süre alan Chelsea Gray ürettiği 18 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncu oldu. Gamze Takmaz ise 16 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Ormanspor’da ise Riquna Williams’da 13 sayı ile oynadı. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ÇBK çıktığı 12 karşılaşmada 11 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Ligde ki tek mağlubiyetini de ilk hafta Fenerbahçe karşısında alan ÇBK, daha sonra ki karşılaşmalarda mağlubiyet yüzü görmedi.  ÇBK bir sonraki hafta deplasmanda Antalya 07 Basketbol (K)’un konuğu ve olacak ve ligin ilk devresini tamamlayacak.