ÇBK’NIN AVRUPA’DA YÜZÜ GÜLÜYOR

ÇBK’NIN AVRUPA’DA YÜZÜ GÜLÜYOR cukurovagazetesi.com

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK), Euroleague Kadınlar B Grubu’nda konuk olduğu Kangoeroes Mechelen (K) karşısında 84-69’luk skorla rahat bir galibiyete imza attı.


Haber- Fırat TATLI

Avrupa’da sezona kötü başlayan ÇBK çıktığı ilk iki karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrılmış ve büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Daha sonrasında oynadığı 2 karşılaşmadan da ÇBK, galibiyet ile ayrılsa da sergilediği performans memnuniyet yaratmamıştı. B Grubunda 5.hafta karşılaşmasında da mağlubiyet alan ÇBK, başantrenörü ile yollarını ayırmış ve yerine Ekrem Memnun gelmişti.

ÇBK GRUPTA İDDİASINI SÜRDÜRDÜ

Önceki hafta Spar Girona karşısında alınan galibiyet sonrasında üst tur umutlarını yeniden yeşerten ÇBK, Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen’in (K) konuğu oldu. Euroleague Kadınlar B Grubunda mücadele eden ve Avrupa’da gruplardan çıkmak isteyen ÇBK, Belçika deplasmanına konuk oldu. Perşembe akşamı saat 22.30’da oynana karşılaşmada ÇBK, rakibi karşında rahat bir galibiyete imza atarak grubunda iddiasını sürdürdü.

ÇBK RAHAT KAZANDI

Chelsea Gray, Kuanitra Hollingsworth, Briann January, Tiffany Hayes, DeWanna Bonner ilk beşi ile başlayan ÇBK, ilk periyotta etkili başlayan taraf oldu. ÇBK, ilk çeyreği 19-17’lik skorla aldı. İkinci çeyrekte oyun üstünlüğünü iyice eline alan ÇBK, periyodu 26-17, devreye ise 45-34’lük skor ile önde gitti. Karşılaşmanın ikinci devresinde ÇBK, rakibi arasındaki sayı farkını iyice artırdı 3.periyodu 28-19 alan Mersin temsilcisi, son çeyreğe 73-53 önde gitti. 4.periyoda 20 sayı fark ile önde giren ÇBK, çeyreği 16-11 rakibine verse de karşılaşmadan 84-69’lük skor ile galip gelmeyi bildi.

CHELSEA GRAY FARKI

Zorlu karşılaşmada ÇBK’da, Chelsea Gray 38 dakikada 28 sayı, 5 ribaunt ve 6 asist ile oynayarak maçta devleşti. Euroleague Kadınlar B Grubunda mücadelesini sürdüren ÇBK, oynadığı 7 karşılaşmalarda 4 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. Topladığı 11 puan ile grubunda 5.sırada bulunan ÇBK, grubunda ilk dört içinde yer alarak üst tura çıkmak istiyor.