‘8.Uluslararası Mersin Narenciye Festivaline’ Akdeniz’den destek

‘8.Uluslararası Mersin Narenciye Festivaline’ Akdeniz’den destek cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediye Meclisi, Kasım ayı ikinci birleşimini, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, yapıldı. Mecliste, 8.Uluslararası Mersin Narenciye Festivali için 400 bin TL’lik yardım yapılması kabul edildi.


Haber - Fırat TATLI

 

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı ikinci birleşimde gündemde olan dört madde görüşüldü. Yoklama ve saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunarak birleşim başladı.

 

400 BİN TL YARDIM

Birleşimin birinci gündem maddesi olan ve 12-13 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak olan 8.Uluslararası Mersin Narenciye Festivaline, önceki birleşimde Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Ekonomi ve Kalkınma Komisyonlarına havale edilen konun Akdeniz Belediyesi tarafından yapacağı maddi destek konusu görüşüldü. Akdeniz Belediyesi 8’inci yapılacak olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivaline 400 bin TL’lik nakdi yardım kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Birleşimde daha sonrasında iki maddeye geçilerek, 1-15 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan ‘TFF Grassroots C Lisans Kursu’ için ihtiyaç duyulan ve kursiyerlere dağıtılmak üzere Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Mersin Şubesi tarafından talep edilen malzeme listesinin Akdeniz Belediye Başkanlığından karşılanmasına yönelik konu görüşüldü. 100 bin TL artı KDV verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

BAYRAK DEDE PARKI

Meclis’te Akdeniz Belediyesi Siteler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, parka ‘Bayrak Dede Parkı’ isminin verilmesi ile ilgili konu görüşüldü. Teklife, Cumhur İttifakı üyeleri onay verirken, CHP ve HDP’li üyeler ise oylamada çekimser kaldı. Parka, ‘Bayrak Dede Parkı’ ismi verilmesi mecliste oyçokluğu ile kabul edildi. ‘Bayrak Dede Parkı’ ile ilgili konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ‘Bayrak Dede’ olarak bilinen Mehmet Ali Yıldırım, tüm mahallece sevilen, ilerleyen yaşına rağmen herkesin yardımına koşan hayırsever biri. Amacımız, bir örnek teşkil ederek ilerleyen yaşına rağmen her işe koşan dedemizin anısını yaşatmak. Yaşlılarımıza değer vermek zorundayız. İsimden çok, bu tür güzelliklere imza atan dedelerimiz ve nenelerimizin unutulmaması konusunda bir misyon içeriyor. Çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız hikâyeler arasında bir isim, bir sembol olsun diye parkımıza bu ismi koyduk” dedi.

 

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla Meclis toplantısına davet edilen Mersin İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklarda mecliste yer aldı. Çocuklar için kentte daha fazla yeşil alan, park ve spor tesisi kazandırılması gerektiğini belirten Gültak, şöyle devam etti, “Belediye olarak çocuklarımız için yaz kampları düzenliyor, eğitimlerine katkı sunuyor, sportif etkinliklerle yeteneklerini keşfediyoruz. Spor kulübü bünyesine kattığımız yüzlerce çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz.  Çocuklarımıza, güzel bir dünya, aydınlık gelecek, temiz ve sağlıklı çevre ve kent sağlamak ve onlara teslim etmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.